MAÇKA’DA FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTU

MAÇKA’DA FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTU

MAÇKA’DA FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTU

MAÇKA’DA FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTU 

Cumhuriyetimizin 100. Yılı ve Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında 81 ilde eş zamanlı organize edilen Ağaç Dikim Etkinliği ilçemiz Maçka’da da gerçekleştirildi. 

Maçka’nın Başar Mahallesinde fidanları toprakla buluşturarak etkinliğe destek verilirken, bu etkinlikte Maçka Kaymakamı Abdullah Huzeyfe Çakmak, Maçka Tarım ve Orman İlçe Müdürü Eyüp Aydın, Maçka Orman İşletme Müdürü Sıddık Aydın, Maçka Müftüsü Mehmet Cebeci, Maçka Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Nevzat Beldüz ve ilçe protokolü yer aldı. Maçka’da fidanlar toprağa dualar eşliğinde verilirken, etkinliğin duasını Maçka Müftüsü Mehmet Cebeci yaptırdı. 

CUMHURİYETİN 100. YILINDA ANLAMLI ETKİNLİK 
Cumhuriyetimizin 100. Yılı ve 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü, ülkemizin orman sahasını ve ağaç servetini çoğaltmak, erozyon kontrolünü teşvik ederek toprak, su ve bitki arasında bozulan dengeyi yeniden oluşturmak amacıyla fidan dikim etkinliği düzenlendi. 
Biyolojik çeşitliliği geliştirmek, çevre değerlerini korumak gibi amaçlarla 2019’dan itibaren her yıl 11 Kasım’da düzenlenen fidan dikim etkinliği bu yıl da ilçemiz Maçka’da hayata geçirildi. 

MAÇKA GELECEĞE NEFES VERDİ 
Tarım ve Orkan Bakanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen fidan dikim etkinlikleri, kamu kurum ve kuruluşlarıyla gerçek ve tüzel kişilerin katılımıyla tüm yurtta ve ilçemiz Maçka’da da eş zamanlı olarak yapıldı.Etkinlikler, vatandaşların ağacı ve ormanı sevmesi, çevresindeki yeşil örtüye sahip çıkıp genişletmesi ve ağaçlandırma çalışmalarına katılımlarının sağlanması amacıyla “Geleceğe Nefes” adı altında gerçekleştirilirken, etkinliğe en çok geleceğimiz olan öğrencilerin iştirak etmesi sevindirici bir gelişmeydi.
Maçka Haber Servisi