MAÇKA’DA BİR İLK!

MAÇKA’DA BİR İLK!

MAÇKA’DA BİR İLK!

MAÇKA’DA BİR İLK!

Bugüne kadar pek çok alanda sayısız kurs açarak insanların iş ve meslek edinmelerine katkı sağlayan Maçka HEM, yine bir ilke imza atıyor.

İŞKUR, Maçka Belediyesi ve Kadın İstihdam Derneği’nin destekleriyle kadınlara yönelik iş ve meslek edindirme kursları açan Maçka Halk Eğitim Merkezi (HEM) Maçka Kaymakamlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün destekleriyle de öğrencilere yönelik yeni kurslar açmaya devam ediyor.

MAÇKA HEM KPSS VE DGS İÇİN KOLLARI SIVADI
Maçka Halk Eğitim Müdürlüğü’nce Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ve Dikey Geçiş Sınavı (DGS) kursu açıldı.
Geçtiğimiz ayın sonunda başlayan, 7 Şubat 2020 Cuma günü mesai saatine kadar devam eden kayıtlara gösterilen ilgi oldukça yüksek düzeyde seyrederken, belli sayıda kontenjan ayrılan kursların ilerleyen zamanlarda talebe göre artma ihtimali olabileceği belirtildi.
10 Şubat 2020 (bugün) saat: 17.30 itibariyle başlayacak olan kurslarda katılımcılara Kamu Personeli Seçme ve Üniversitelerarası Dikey Geçiş sınavlarında yardımcı olunuyor.


YENİ KURSLAR GELİYOR
Bugüne kadar; şiş örücülüğünde hırka, çeyiz ürünleri, ebru ve iğne oyası, sepet örücülüğü, kadın üst dikimi, çarpana dokuma ve takı yapımı. Basit nakış iğne teknikleri, bilgisayar kullanımı, arı yetiştiriciliği. Kalorifer ateşçiliği, zihinsel engelliler için tablo yapımı, makrame örgü ve şiş örücülüğü, kadın elbise dikimi… Gibi mesleki ve teknik kursların yanı sıra, sportif, kültürel ve eğitsel faaliyetlere de imza atan Maçka Halk Eğitim Merkezi yine bir ilke imza attı.
Bugüne keder 34 türde 50’nin üzerinde kurs açıldığını belirten Maçka Halk Eğitim Merkezi Müdürü Özcan Reis, İŞKUR, Maçka Belediyesi, Kadın İstihdam Derneği ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteklerinde yeni kursların açılacağını söyledi.


ÖĞRENCİLERE ÖZEL KURSLAR!
Maçka Halk Eğitim Merkezi’nin, bunun yanı sıra; lise mezunu gençler için dershane görevini de yürüttüğünü söyleyen Reis, bu kapsamda Maçka Kaymakamlığı ve Maçka Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteğinde açılan Destekleme ve Yetiştirme kurslarında 2 derslikte birçok genci üniversite sınavlarına hazırladıklarını kaydetti.
Halk Eğitimi Merkezinde, Açık Öğretim Ortaokulu ve Açık Öğretim Lisesi iş ve işlemlerinin de yapılmakta olduğunu belirten Maçka Halk Eğitim Merkezi Müdürü Özcan Reis, öğrencilere ders kitapları da verildiğini sözlerine ekledi.

Fatma KARAHASANOĞLU