MAÇKA’DA, BİR HAYRA DAHA İMZA ATILDI

MAÇKA’DA, BİR HAYRA DAHA İMZA ATILDI

MAÇKA’DA, BİR HAYRA DAHA İMZA ATILDI

MAÇKA’DA, BİR HAYRA DAHA İMZA ATILDI

Maçka Belediye Başkanı Dr. Koray Koçhan’ın aracılık ettiği projeyle Afrika’da, Maçkalı iş insanı merhum Murat (Şalo) Altıntaş adına su kuyusu açılacak.

Maçka’nın önemli iş insanlarından merhum Murat Altıntaş’ın oğulları babalarının adına Afrika’da su kuyusu açmak için İHH İnsani Yardım Vakfı Trabzon Şubesi’ne başvuruda bulundular.

İHH İLE ALTINTAŞ AİLESİNDEN HAYRA İMZA
Maçka Belediye Başkanı Dr. Koray Koçhan’ın da aracılık ettiği proje kapsamında kardeşlik su kuyusunun açılışı gerçekleştirilecek.
İHH İnsani Yardım Vakfı Trabzon Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Zühtü Kalma ve Yönetim Kurulu üyeleriyle merhum işadamı Murat Altıntaş ailesi üyelerinin de katıldığı imza törenine ev sahipliği yapan ve bu hayırlı işe aracılık eden Maçka Belediye Başkanı Dr. Koray Koçhan memnuniyetini ifade etti.


DÜNYADA HER GÜN 4 BİN 900 ÇOCUK ÖLÜYOR
İmza töreninde konuşan İHH İnsani Yardım Vakfı Trabzon Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Zühtü Kalma; “Dünyada her gün 4 Bin 900, her yıl 1 Milyar 800 Milyon çocuğun kirli sular ve sağlıksız koşullardan kaynaklanan hastalıklar sebebiyle hayatını kaybediyor. İklim koşulları ve jeopolitik özellikleri nedeniyle zor şartların hâkim olduğu Afrika’nın Sahra Altı bölgesinde yer alan ülkelerde, insanlar hayatta kalabilmek için her alanda mücadele ediyorlar.” derken, olaya ev sahipliği yapan ve aracılık eden Maçka Belediye Başkanı Dr. Koray Koçhan da böyle bir hayra aracılık ettikleri için mutlu olduklarını söyledi.
Başkan Koçhan; “Bu anlamda su kuyusu açma faaliyetini önemsiyoruz. Maçkalı İşadamımız merhum Murat (Şalo) Altıntaş adına Afrika’da yapılacak su kuyusu için İHH ile imzaları attık. Merhum Şalo Murat'a Allah’tan rahmet diliyorum. Rabbim Altıntaş ailesinin hayrını kabul eylesin...” dedi.