MAÇKA'DA AFET ALANINA KONUT İDDİASI!

MAÇKA

MAÇKA'DA AFET ALANINA KONUT İDDİASI!

MAÇKA'DA AFET ALANINA KONUT İDDİASI!

61 saat.com haber sitesinin Politik Güğüm adlı köşesinde “Maçka'da Afet Alanına Konut” adlı bir haber yer aldı.

Söz konusu haberin bir dilekçeye ve bazı belge ve fotoğraflara dayandırıldığı haberde şu ifadelere yer verildi;

“Trabzon’un Maçka İlçesi ile ilgili devletin ilgili organlarına giden bir şikâyet dilekçesi elimize ulaştı.

İDDİA ÇOK İLGİNÇ.
Şikâyet dilekçesinin ekinde konut inşaatları ile ada pafta parsel fotoları da ekli.
İnşaat heyelan bölgesi civarında yapılıyor iddiasına ilaveten, sadece mesele bu da değilmiş.
İnşaatın yapıldığı alanda 1986-1987 yıllarında heyelan olmuş ve bu alanda 8 kişiye Pelitli Afet Evleri’nden birer daire verilerek arazilere inşaat yapılması süresiz olarak yasaklanmış.
İddiaya göre devletten birer ev alan bu kişilerin arazisine birileri tarafından yeniden inşaat yapılmaya başlanmış, inşaat ile ilgili belediye birimlerinin de haberi var imiş.

BAŞKAN MÜMKÜN DEĞİL DİYOR AMA…
Başka bir iddia da arazi sahiplerinin  bu arazide tarım ve hayvancılık yapmak için arazilerine tarım ve hayvancılık kredisi istediği fakat bölgenin afet bölgesi olduğu için ilgili kurumların krediye onay vermediği söyleniyor.
Adres Maçka Güzelyayla Mahallesi Küme Evler. İnşaatlar burada bitmek üzere, bize gelen bilgilere göre inşaatların ruhsatları yok. Belediye afet bölgesinde olduğu için ruhsat vermemiş.
Konuyu Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan’a sorduk. Afet bölgesindeki bir yapıya kesinlikle ruhsat vermiş olmalarının mümkün olmadığını, ruhsat almışlarsa da arazinin afet bölgesi olmaktan çıkarılmış olabileceğini, konuyu detaylı bir şekilde araştıracağını söyledi.
Şikâyet dilekçesinde aynı aileden 7,  farklı aileden 1 kişinin devletten arazileri afet alanı ilan edildiği için afet evi aldığı bilgisine yer verilmiş.

İDDİALAR GERÇEK Mİ?
Şimdi bu mahallede afet alanı ilan edildiği söylenen 114-15 ve 114/14 nolu parsellerin gerçekten afet alanı olup olmadığını, afet alanı ise buralardaki inşaata kimlerin göz yumduğunu afet alanı değilse ne zaman afet alanından çıkarıldığının açıklanmasını bekliyoruz.
Konu dediğimiz gibi Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum dâhil Trabzon valiliği ve birçok kuruma şikâyet konusu olarak iletilmiş.
61saat.com