MAÇKA’DA 23 NİSAN COŞKUSU!

MAÇKA’DA 23 NİSAN COŞKUSU!

MAÇKA’DA 23 NİSAN COŞKUSU!

MAÇKA’DA 23 NİSAN COŞKUSU!

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları tüm yurtta olduğu gibi Trabzon Maçka’da da çeşitli etkinliklerle coşkulu bir şekilde kutlandı. 

7’den 77’ye Maçka’da her zaman heyecanla kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, ilçede yine rengârenk bir coşkuya sahne oldu. 

23 NİSAN’DA ÇELENK SUNUMU 
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Açılışının 99. Yıl Dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları bu yıl Pazar gününe denk geldiği için 23 Nisan tarihinde sadece Atatürk anıtına çelenk sunumu vardı. Maçka Kaymakamlığı önündeki çelenk sunumu, Maçka İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Adıgüzelve iki öğrenci tarafından çelengin koyulması ve saygı duruşunun ardından sona erdi. 

24 NİSAN’DA GELENEKSEL KOLTUK DEVRİ 
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Kaymakamımız Abdullah Huzeyfe Çakmak makam koltuğunu Cumhuriyet Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Ayşenur Avcı’ya devretti.
Her 23 Nisan’da devlet erkânının geleneksel olarak makam koltuklarını bir süreliğine çocuklara devrettiği tören ilçemiz Maçka’da da en üst makam olan Kaymakamlık makamında Kaymakamımız Abdullah Huzeyfe Çakmak tarafından yerine getirildi. 
Cumhuriyet Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Ayşenur Avcı, bir süreliğine Kaymakamlık koltuğunu devraldı ve güzel temennilerde bulundu. 

25 NİSAN’DA COŞKULU KUTLAMA 
Maçka Stadında gerçekleşen 23 Nisan kutlama programında ise coşku, gurur ve milli renklerimiz olan kırmızı-beyazdan başka bir renk cümbüşü yaşandı. Stadyumdaki törene Maçka Kaymakamı Abdullah Huzeyfe Çakmak, Maçka Belediye BaşkanıDr. Ecz. Koray Koçhan, Maçka Jandarma Komutanı Yzb. Harun Nazlı, Maçka İlçe Emniyet Müdürü İsa Kilim, kamu kurum kuruluşları ile siyasi parti temsilcileri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı. 
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Maçka İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Adıgüzel bir konuşma yaptı. 

ÇOCUKLARDAN RENGÂRENK GÖSTERİ 
Müdür Adıgüzel’in konuşmasının ardından öğrenciler, okullarının hazırladığı koreografileri sergilediler. Öğrencilerin 23 Nisan Bayramı ile ilgili yaptıkları gösteriler ve çeşitli yarışmalar kutlamalara renk katarken, gösterilerin ardından ise 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı konulu resim ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Maçka Kaymakamı Abdullah Huzeyfe Çakmak ve Belediye Başkanı Dr. Ecz. Koray Koçhan başta olmak üzere protokol üyeleri öğrencilere ödüllerini teslim etti. 
Fatma KARAHASANOĞLU