MAÇKA´DA GIDA DENETİM SEFERBERLİĞİ

MAÇKA´DA GIDA DENETİM SEFERBERLİĞİ

MAÇKA´DA GIDA DENETİM SEFERBERLİĞİ

MAÇKA´DA GIDA DENETİM SEFERBERLİĞİ

Maça İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü´ne bağlı ekipler ilçe merkezinde yaptıkları denetimlerde, gıda tüzüğüne aykırı ürünlere geçit vermiyor.

Maçka Tarım ve Orman Müdürlüğü denetim ekipleri ilçe merkezindeki üretim, satış ve toplu tüketim yerlerinde denetlemelerde bulundu.

ÜRETİM YERLERİNE YAKIN MARKAJ!
?Denetim Seferberliği? sloganı ile Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ülke genelinde başlatılan, Trabzon´da ve ilçemiz Maçka´da da sürdürülen denetimlere Maçka Tarım ve Orman Müdürlüğü´ne bağlı tüm kontrol görevlileri dâhil olurken, denetleme sürecinde, gıda güvenirliğini sağlamak amacıyla Maçka ilçe merkezindeki üretim, satış ve toplu tüketim yerlerinde denetimler gerçekleştirildi.
Denetim yapılan yerlerdeki birçok üründen numuneler alınarak Trabzon Tarım ve Orman Müdürlüğü´ndeki laboratuvarlara gönderilerek gıda tüzüğüne aykırı olup olmadığı araştırılıyor.

YÜZLERCE TESİS, BİNLERCE ÜRÜN
Trabzon´un Maçka ilçesinde ürün bazlı gıda kontrolleri kapsamında 2019 yılı içerisinde bugüne kadar yüzlerce tesis denetlenirken, binlerce ürün elden geçirildi.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan ?Denetim Seferberliği? kapsamında bir hafta boyunca ürün bazlı gıda kontrolleri gerçekleştirileceği açıklanırken, ilçede Tarım ve Orman Müdürlüğü denetim ekipleri tarafından et ve süt ürünlerinin yanı sıra, fırınlar ve buna bağlı olarak unlu gıdalarda denetimden nasibini alıyor.
Trabzon Tarım ve Orman Müdürlüğü´nden yapılan açıklamada Denetim Seferberliği kapsamında, Trabzon´da faaliyette bulunan gıda işletmelerinde halk sağlığının korunması ve gıda güvenliğinin temini için denetimler yoğun bir şekilde risk öncelikli ve sektörel bazlı olarak devam edeceği vurgulandı.
Ali TİRİTOĞLU