MAÇKA´DA BEKLENTİ FARKLI

MAÇKA´DA BEKLENTİ FARKLI

MAÇKA´DA BEKLENTİ FARKLI

MAÇKA´DA BEKLENTİ FARKLI

1 Eylül´de sona erecek olan Av Yasağı öncesi balıkçılar ?Vira Bismillah? demeye hazırlanırken, Maçkalı balıkçıların yeni sezonla ilgili beklentisi farklı çıktı.

Türkiye´de 1 Eylül´de başlayacak olan yeni av sezonu öncesi teknelerindeki bakım ve onarımları yaparak eksikleri gideren balıkçılar, yasağın kalkacağı 1 Eylül´de denizlere açılıp ağ atmaya hazırlanırken palamutta geçen yılki görüntünün olmadığını ifade ettiler.

MAÇKA´DA GÖRÜŞLER FARKLI YÖNDE
1 Eylül´de başlayacak olan yeni av sezonu öncesi palamutta beklenen görüntüyü alamadıklarını belirten Trabzonlu balıkçılar, umutlarının hamside olduğunu belirtirken, Maçkalı balıkçılardan ise farklı yönde açıklamalar geldi.
30 yılı aşkın bir süredir Maçka´da balıkçılık yaptığını anlatan Maçka Balıkçılık işletmecisi Osman Çoban,  bu sezon beklentilerinin geçen yıla oranla yüksek olduğunu belirtirken; ?Geçen yıl hamsi ve palamut Gürcistan´a geçemeden bitti. Bu sezon palamut ve hamsinin bol olmasını bekliyoruz.? diye konuştu.

PALAMUT YOK, UMUT HAMSİDE
Maçka´da, 1962 yılından beri 57 yıldır babadan oğula miras olarak geçen balıkçılığın mirasçılarından Ertuğrul Balıkçılık sahibi Ertuğrul Tüfekçi ise, palamutun geçen sezonun altında kalacağını, hamside ise umutlarının sürdüğünü dile getirdi.
?Geçen yıl ki yanlış avlanmadan dolayı bu sezonun kısır geçeceğini düşünüyorum.? diyen Tüfekçi; ?Palamutun aksine hamsiden umudumuz var ancak hamside asıl avlanması gereken tarihe uyulmadığı için ondada ilerleyen yıllarda bir azalma olacağı kanaatindeyim.? ifadesini kullandı.
Hamsi avının başlangıç tarihinin Kasım ayı olduğunu belirten Tüfekçi, buna uyulmadığından gelecek av sezonunda benzer sıkıntının hamside da yaşanabileceğini ileri sürdü.
Ali TİRİTOĞLU