MAÇKA´DA AĞAÇ VE ORMAN SEVGİSİ

MAÇKA´DA AĞAÇ VE ORMAN SEVGİSİ

21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve 21-26 Mart Orman Haftası münasebetiyle Maçka Turgut Özal parkında fidan dağıtım töreni gerçekleştirildi.

MAÇKA´DA AĞAÇ VE ORMAN SEVGİSİ

21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve 21-26 Mart Orman Haftası münasebetiyle Maçka Turgut Özal parkında fidan dağıtım töreni gerçekleştirildi.

Bütün Dünya ülkelerinde Dünya Ormancılık günü olarak kutlanan 21 Mart ile her yıl 21-26 Mart tarihleri arası kutlanan Orman Haftası kapsamında tüm yurtta ve Trabzon´da olduğu gibi Maçka ilçesinde de çeşitli etkinliklerde bulunuldu.

ÖĞRENCİLER BİLİNÇLENDİRİLDİ
Kuzey yarımkürede ilkbaharın, güney yarımkürede ise sonbaharın başlangıcı olarak kabul edilen, ayrıca Orman Genel Müdürlüğünün 180. kuruluş yıldönümü de olan 21 Mart tarihi Maçka´da birçok etkinliğe ev sahipliği yaptı.
Ormancılık Haftası etkinlikleri kapsamında Maçka Orman İşletme Müdürlüğü tarafından halka ücretsiz fidan dağıtımı yapılırken, okullarda ise İşletme Müdürlüğünden gelen Orman Mühendisleri çocuklar çevre, orman ve doğa sevgisi konusunda bilgilendirirken aynı zamanda da bilinçlendirdiler.

ORMAN MÜHENDİSLERİ OKULLARDA
Çocuklara orman sevgisini aşılamak,  orman yangınlarına karşı bilinçlendirmek amacıyla eğitim verilirken, Maçka orman İşletme Müdürü Hilmi Yazıcı da gelecek günlerde okullarda, Ankara´dan davet edilen profesyonel çocuk tiyatro guruplarının orman ve doğa temalı  gösteriler yapacağını ifade etti.
21 Mart Dünya Ormancılık günü ve orman haftası etkinlikleri ve Orman Genel Müdürlüğünün 180. kuruluş yıldönümü düzenlenen etkinlikler kapsamında Maçka Orman İşletme Müdürlüğünce halka muhtelif türlerde ücretsiz orman ve meyve fidanı dağıtım töreni yapıldı.

KAYMAKAM ÇOMAKLI VE BAŞKAN KOÇHAN!
Maçka Kaymakamı Selim Çomaklı, Belediye Başkanı Koray Koçhan ve kurum amirleriyle birlikte Maçka Orman İşletme Müdür Hilmi Yazıcı, İşletme Şefleri ve personeli 21-26 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası münasebetiyle İlçe Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Turgut Özal Parkında düzenlenen fidan dağıtım törenine katıldı.
Büyük ilgi gören ve oldukça kalabalık geçen törene katılan vatandaşlar memnuniyetlerini dile getirirken, ihtiyaçlar ölçüsünde fidan çantaları içerisindeki fidanlarını dikilmek üzere teslim aldılar.
Ali TİRİTOĞLU