MAÇKA, YİNE ZİRVEYİ KAPTI!

MAÇKA, YİNE ZİRVEYİ KAPTI!

Elde ettiği başarılarla Trabzon genelinde zirveye yerleşen ve her zaman ilk sırada yer alan Maçka Milli Eğitim Müdürlüğü, yine Trabzon İl Birincisi oldu.

MAÇKA, YİNE ZİRVEYİ KAPTI!

Elde ettiği başarılarla Trabzon genelinde zirveye yerleşen ve her zaman ilk sırada yer alan Maçka Milli Eğitim Müdürlüğü, yine Trabzon İl Birincisi oldu.

Bugüne kadar elde ettiği başarılarla Beslenme Dostu Okul ve Beyaz Bayrak projelerinde İl birinciliği dâhil pek çok başarı elde eden Maçka Milli Eğitim, bu yıl itibariyle Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul projelerinde yine Trabzon İl birincisi oldu!

MAÇKA BAŞARIYI SEVDİ
Milli Eğitim Müdürü Orhan Topal yönetiminde başarıdan başarıya koşan, Beslenme Dostu Okul ve Beyaz Bayrak projelerinde İl birinciliği dâhil pek çok başarı elde eden Maçka Milli Eğitim, 2019 yılında Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul projelerindeki yerini kimseye batırmadı ve yine Trabzon birinciliğini elde etti.

PROJE VE BAŞARININ ADI MAÇKA MİLLİ EĞİTİM
Bugüne kadar Eğitimin Yıldızları (HOPO) projesinde gösterdiği başarının yanı sıra, TÜRÇEV ve Maçka Anaokulunun yürüttüğü “Eko-Okullar” projesinde Yeşil Bayrak Ödülünün sahibi olan Maçka Milli Eğitim Müdürlüğü, ardından Erasmus Projesi kapsamında öğretmen ve idarecilerle İspanya’nın Murcia şehrinde çalışma programına iştirak etti. Buradaki E-Twinning gibi projelerin yanı sıra, Okullar Hayat Olsun projesinde de (7 Okul) proje kapsamına alınan Maçka Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçedeki okullarında uygulamaya koyduğu Z-Kütüphane ile örnek ilçeler arasında yer aldı.

TRABZON’DA İLK VE TEK!
Maçka Milli Eğitim Müdürlüğü bir ilki de Anakollar düzeyinde elde etti. İlçede faaliyet gösteren Maçka Anaokulu da “Okullarda Orman” projesinde Kahverengi Bayrak alan Trabzon’un ilk ve tek okulu oldu.
İsrafın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilerek geri kazanımının sağlanmasını kapsayan atık yönetim felsefesi olarak tanımlanan “Sıfır Atık” projesini ilçedeki tüm okullarda uygulamaya koyan Maçka Milli Eğitim Müdürlüğü, TÜBİTAK projelerinde de gereken katkıyı sağladı.

MAÇKA YİNE BİRİNCİLİK KÜRSÜSÜNDE!
Ve son olarak ‘Beyaz Bayrak Projesi’nde Maçka Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren tüm okullar sertifika alarak, ‘Beslenme Dostu Okul Projesi’nde de Sağlık Bakanlığı’nca belirlenen oranın üzerine çıkarak Trabzon genelinde yine ilk sırada yer aldı. Maçka ilçe okullarında en son sertifika alan okullara Maçka Kaymakamı Selim Çomaklı tarafından, İl Sağlık Müdürlüğü Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Sayın Esin Sayın ve Şube Müdürlerinin de katılımıyla sertifikaları teslim edilirken, Maçka Milli Eğitim Müdürü Orhan Topal, bu başarıda emeği bulunan herkese teşekkür etti.
Ali TİRİTOĞLU