MAÇKA YİNE BİLDİĞİMİZ GİBİ! 

MAÇKA YİNE BİLDİĞİMİZ GİBİ! 

Türk Kızılayı Kan Bağışı aracı ilçemiz Maçka’da kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşları ağırladı.

MAÇKA YİNE BİLDİĞİMİZ GİBİ! 

Türk Kızılayı Kan Bağışı aracı ilçemiz Maçka’da kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşları ağırladı. 

Hemen her iki haftada bir ilçemizi ziyaret ederek kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşları ağırlayan Türk Kızılayı Kan Bağışı aracı, halkın ilçe pazarı dolayısıyla toplandığı Maçka’da yine beklenen sayıyı aşamadı. 

MAÇKA’DA KAN BAĞIŞINDA BİR GELİŞME YOK! 
24 Mayıs Çarşamba günü Maçka Kayalar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde kan bağışlarını kabul eden Türk Kızılay’ına ait araç, gerek vatandaşların, gerekse kamu kurum ve kuruluşlarındaki çalışanların yaptıkları bağışı kabul etti. 
Toplamda 38 ünite kan bağışının yapıldığı araçta Kızılay Kan Merkezi’nde görevli doktor ve hemşireler işlemlerin sorunsuz bir şekilde yürüyebilmesi için yoğun çaba sarf etti.

İLGİ GÖSTEREN DE VARDI, BAHANE ÜRETEN DE! 
Halkın gösterdiği ilginin yetersiz olmakla birlikte yine de memnun edici olduğunu kaydeden görevliler; “İhtiyaç anında hepimize lazım olabilecek kan ihtiyacının tedarik edilmesi, yapacağımız bu kan bağışları ile mümkün. Bu anlamda halkın ilgisi büyük önem taşıyor!” diyerek Maçka’daki vatandaşların kendilerine yardımcı olmasını istediler. 
Trabzon’daki diğer ilçelere nazaran kan bağışı noktasında biraz nekes kalan ilçemiz Maçka’da Kan Bağışı aracına ilgi gösterip de kolları sıvayanların dışında bahane üretip uzaklaşanlar da azımsanmayacak sayıdaydı. 

HALKA KAN BAĞIŞI ÇAĞRISI 
Gerek Maçka’nın ileri gelen uzman sağlıkçıları, yöneticileri ve sağduyulu vatandaşları, gerekse Kan bağışı aracına ev sahipliği yapan Kayalar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Demirbaş, kan bağışının önemine dikkat çektiler. Bu tür etkinliklerde halkın ilgisinin büyük önem teşkil ettiğinin altını çizen Okul Müdürü Demirbaş, bağışların sayısının özellikle ilçemizde artması için eğitimin büyük önem taşıdığını belirterek, herkesi kan bağışına destek olmaya davet etti. 
İrem KAYA