MAÇKA YEDİHARMAN YAYLASI CAMİİ’NE GÖRKEMLİ AÇILIŞ

MAÇKA YEDİHARMAN YAYLASI CAMİİ’NE GÖRKEMLİ AÇILIŞ

MAÇKA YEDİHARMAN YAYLASI CAMİİ’NE GÖRKEMLİ AÇILIŞ

MAÇKA YEDİHARMAN YAYLASI CAMİİ’NE GÖRKEMLİ AÇILIŞ 

Hamsiköy Mah. Yediharman Yaylası Camii’nin açılışı Trabzon Valisi Aziz Yıldırım’ın da katıldığı törende dualarla açıldı. 

Maçka Hamsiköy Mahallesi Yediharman Yaylası Camisi’nin açılışı Vali Aziz Yıldırım’ın katılımıyla yapıldı.

HEMEN HERKES BU AÇILIŞTAYDI 
Maçka’daki törene Trabzon Valisi Aziz Yıldırım’ın yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Atilla Ataman. Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Şalpazarı Kaymakamı Semih Memiş, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız. Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu ile vatandaşlar katıldı.
Törende ayrıca Mardin Müftüsü Enver Türkmen ve Başkanlık Vaizi Kazım Türkmen, Trabzon Müftü Vekili Şakir Şahin, Maçka İlçe Müftüsü Mehmet Cebeci, Şalpazarı İlçe Müftüsü Âdem Orhan, Mahalle Muhtarları da hazır bulundu. 

“MESCİTLERİ ALLAH’A İNANANLAR İMAR EDER”
Program; TRT tarafından düzenlenen Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışmasında Türkiye 1.si olan Vakfıkebir Merkez Yeni Camii Müezzin Kayyımı Hafız Muhammet Saka’nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
Ardından Maçka İlçe Müftüsü Mehmet Cebeci’nin açılış ve teşekkür konuşmasının ardından Trabzon Valisi Aziz Yıldırım da açılışta bir konuşma gerçekleştirdi. 
Trabzon Valisi Yıldırım, açılıştayaptığı konuşmada; “Mescitler müminler için vazgeçilmez mekânlardır. İmamlarımız da yüce Kur’an’ın mesajını bizlere iletirler. Mescitleri Allah’a inananlar imar eder. Caminin varlığı orada müminlerin, Müslümanların var olduğunu gösterir. Camiler biz müminlerin tapu taşlarıdır. Bu camiyi inşa ederken, amelesinden ustasına, taş taşıyanından kum taşıyanına, emek ve katkı veren herkese teşekkür ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi. 

CAMİİ DUALARLA İBADETE AÇILDI 
Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Vali Yıldırım ve beraberindekiler dualarla caminin açılışı gerçekleştirdiler.
Açılış kurdelesinin kesilmesi sonrasında katılımcı Başkan Vekilleri ile Hayır sahiplerine Teşekkür Belgeleri takdim edildi. Belgelerin takdiminin ardından Trabzon Müftü Vekili Şakir Şahin yaptığı dua ile Yediharman Camisi’nin Açılışı camimizin açılışını yaptı. 
Kurdele kesimi ve yapılan duaların ardından hazır bulunan cemaatin katılımıyla kılınan öğle namazı sonrasında ise katılımcılara yemek ikramıyapıldı. 
Maçka Müftümüz Mehmet Cebeci; “Yediharman Camii’miz ilçemize hayırlı olsun.” diyerek bu tür mekânların sayısının artmasını diledi.
Maçka Haber Servisi