MAÇKA MÜFTÜLÜĞÜ PLAKA YAZDI!

MAÇKA MÜFTÜLÜĞÜ PLAKA YAZDI!

Maçka Müftülüğü 2021 yılında ilçe müftülüğünde kıyılan nikâhlarda ‘61’ gibi Trabzon için anlamlı bir sayıya ulaştı.

MAÇKA MÜFTÜLÜĞÜ PLAKA YAZDI!

Maçka Müftülüğü 2021 yılında ilçe müftülüğünde kıyılan nikâhlarda ‘61’ gibi Trabzon için anlamlı bir sayıya ulaştı.

03/11/2017 tarihli ve 30229 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe giren 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair 7039 sayılı Kanun ile 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu’nun “Evlendirme Yetkisi” başlıklı 22 inci maddesi il ve ilçe müftülüklerine evlendirme memurluğu yetkisi verdi.

ARTIK MÜFTÜLER DE NİKÂH KIYIYOR.
Bu sayede il ve ilçelerde müftülüklerin nikâh işlemi yapmasının önü açılırken, kanunun yürürlüğe girmesinden sonra müftülüklere müracaat eden vatandaşların kanuni engeli bulunmayıp, istenilen belgeleri ibraz ederek evlenmek isteyen çiftlerin nikâh işlemleri gerçekleştirildi.

ÖNCE NASİHAT SONRA NİKÂH!  
Bu bağlamda, Maçka müftülüğüne 2021 yılı içerisinde evlendirme memurluğu yetkisi verildiği tarihten bugüne kadar toplamda 61 nikâh kıyılırken, Maçka Müftülüğünce kıyılan nikâhlarda öncelikle evlenmekte olan çiftlere önce “nikâh ve ailenin önemi hakkında” bilgilendirmede bulunulurken ardından da resmi nikâhları kıyıldı.


EVLENEN HER ÇİFTE KUR’AN-I KERİM
Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Maçka ilçe müftüsü Mehmet Cebeci, dileyen çiftlerin aynı ortam içerisinde resmi nikâhlarıyla birlikte dini nikâhlarının da kıyıldığını belirterek; “Müftülüğümüze müracaat eden çiftlerimizin %95’i resmi nikâhları ile birlikte dini nikâhlarını da kıydırmaktadırlar. Müftülüğümüz tarafından kıyılan nikâhlar dua ile son bulmaktadır. Kıyılan her nikâhın peşinden gelin ve damada müftülüğümüz tarafından Kur’an-ı Kerim ve Diyanet İşleri Başkalığımız yayınlarından ‘Evliliğe ilk Adım’ kitabı hediye edilmektedir.” dedi.
Ali TİRİTOĞLU