MAÇKA MİLLİ EĞİTİMDE ZİRVEYİ BIRAKMIYOR!

MAÇKA MİLLİ EĞİTİMDE ZİRVEYİ BIRAKMIYOR!

MAÇKA MİLLİ EĞİTİMDE ZİRVEYİ BIRAKMIYOR!

MAÇKA MİLLİ EĞİTİMDE ZİRVEYİ BIRAKMIYOR!

Maçka Cumhuriyet Ortaokulu TÜBİTAK 2020 Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda ‘Yazılım’ alanında Bölge Birincisi oldu.

Maçka Cumhuriyet Ortaokulu TÜBİTAK 2020 Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Erzurum Bölge Finali’nde Trabzon’dan katılan 8 proje arasında ‘Yazılım’ alanında elde ettiği Bölge Birinciliği ile Maçka Milli Eğitim’e büyük bir onur yaşattı.

TRABZON’A BÜYÜK GURUR YAŞATTILAR
Söz konusu yarışmada Faruk Başaran Bilim Sanat Merkezi Matematik alanında aynı başarıyı elde ederken, Vakfıkebir Atatürk Ortaokulu ise Fizik alanında Bölge ikincisi olarak Trabzon iline büyük gurur yaşattılar.

MAÇKA, TOPAL YÖNETİMİNDE HEP ZİRVEDE
Maçka Milli Eğitim Müdürü Orhan Topal yönetiminde bugüne kadar birçok alanda başarıya imza atan ve hep zirvede yer alan Maçka Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçede eğitim alanında oluşturulan altyapı sayesinde bu tür başarıların sürekli olarak tekrarlanmasında büyük rol oynuyor.

BAŞARININ ADI CUMHURİYET ORTAOKULU
Cumhuriyet Ortaokulu’nun TÜBİTAK 2020 Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Erzurum Bölge Finali’ne katıldığı projenin adı “Serum Takip Sistemi” Proje Öğretmeni Cumhuriyet Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmeni Oktay Demir.
Robotik Kodlama Sertifikalı Projede görev alan öğrenciler ise Cumhuriyet Ortaokulu 8. Sınıf öğrencileri Serhat Sümer ve Berke Erenay Karagöz.


MAÇKA BAŞARIYA DOYMUYOR
Maçka Milli Eğitim Müdürlüğü’nün başarılarına bir yenisini daha ekleyen, Cumhuriyet Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmeni Oktay Demir ve öğrencilerinin söz konusu yarışmaya katılım süreci ise pandemi dolayısıyla biraz maceralı oldu.
Maçka Cumhuriyet Ortaokulu’nun Böle Birincisi olmasını sağlayan proje TÜBİTAK’a Nisan ayında sunulacaktı. Ancak dünyayı kasıp kavuran Covit-19 Pandemisi dolayısıyla ertelendi. 13 Ekim’de uzaktan ZOOM programı üzerinden slayt ve projenin aslı da görüntülü şekilde anlatılarak sunumu yapıldı.


PANDEMİDE BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK!
Proje aslında pandemiyi esas alınarak yapılmadı. Geçen yıl eğitim öğretim yılından başlandı. Hastanın koluna takılan serumun anlık takibini Hemşire ya da Doktor elinde bir kumanda ile takip etmeyi amaçlayan bir cihaz.  Doktor veya Hemşire odasından hastanın kolundaki serumun tıkandığında veya bittiğinde sinyal vererek uyarıyor.
Özellikle pandemi dönemindeki yoğunluktan dolayı gerçekten ihtiyaç duyulan ve kullanışlılığı bakımından önem arz eden bir cihaz olması ve bu döneme rastlaması da projenin birinci olmasını olumlu yönde etkiledi.


MAÇKA, ZİRVEYİ SEVDİ!
Maçka Milli Eğitim’in başarı çıtasını biraz daha yukarıya taşıyan ve Maçka Cumhuriyet Ortaokulu’na bölge birinciliği getiren projenin Ana Alanı ‘Yazılım’. Tematik Alanı ise ‘Sağlık Teknolojileri’
Söz konusu başarıda büyük payı olan. Maçka’da oluşturduğu eğitim altyapısı sayesinde bu tür başarıların sürekli tekrarlanmasını sağlayan Maçka Milli Eğitim Müdürü Orhan Topal ise hiç kuşkusuz bu başarının gizli kahramanlarındandı!

Ali TİRİTOĞLU