MAÇKA MATARACI'YA AĞLADI

MAÇKA MATARACI

MAÇKA MATARACI'YA AĞLADI

MAÇKA MATARACI'YA AĞLADI

Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Hastalıkları Cerrahi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. İlker Mataracı, gözyaşları arasında toprağa verildi.

Trabzon Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Hastalıkları Cerrahi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan ve 1 Mart günü hastanedeki odasında baygın olarak bulunan eden Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. İlker Mataracı 15 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti.

MAÇKA BİR DEĞERİNİ DAHA KAYBETTİ
Maçka’nın gururlarından biri olan Trabzon’un yetiştirdiği ender insanlardan Prof. Dr. İlker Mataracı, alınan bilgiye göre, 1 Mart’ta yaptığı ameliyat sonrası arkadaşlarına rahatsız olduğunu belirterek odasına çekildi. Bir hemşireyi yanına çağırarak damar yolu açtıran Mataracı, ardından serum taktırdı. Odasında dinlendiği düşünülen Prof. Dr. İlker Mataracı’yı bir süre sonra telefonla ulaşılamayınca odasına gidildi. Kapıyı çalan hastane personeli kendisinden cevap alamayınca bu defa güvenlik görevlilerinden yardım istendi. Güvenlik görevlileri de kapıyı kırarak içeri girince Mataracı’yı baygın halde buldu. Daha sonra odasında ilk müdahalenin ardından hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Mataracı 15 günlük yaşam mücadelesini geçtiğimiz hafta içerisinde 16 Mart gece 03.00 sıralarında kaybetti.

MATARACI İÇİN GÖZYAŞLARI SEL OLDU
Evli ve 2 çocuk babası Prof. Dr. İlker Mataracı soyadını taşıyan Trabzon’un Maçka ilçesi Mataracı mahallesinde son yolculuğuna gözyaşları arasında uğurlandı.
Maçka’daki cenaze merasiminden önce Prof. Dr. İlker Mataracı için Trabzon’da görev yaptığı Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tören düzenlenirken, burada da gözyaşları sel oldu.
Hastane bahçesinde düzenlenen törene, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, Mataracı’nın ailesi, arkadaşları, hastaları, hasta yakınları ve çok sayıda sağlık çalışanı katıldı. Kuran-ı Kerim okunup, duaların edildiği törende, Prof. Dr. Mataracı’nın Türk bayrağına sarılı tabut başında mesai arkadaşları ve ailesi, gözyaşlarına hâkim olamadı. 


MATARACI’NIN ÖLÜMÜNDE STRES FAKTÖRÜ
Törende konuşan Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Kemal Uzun, çok üzgün olduklarını belirterek; “Oğlunun hastalığından dolayı duyduğu büyük üzüntü onu derinden yaralamıştı. Ailesine ve çocuğuna çok çalışmaktan dolayı yeterince vakit ayıramıyordu. Bu üzüntü, bu stres hocamızın belki de şu an aramızdan ayrılmış olmasına sebep olmuş olabilir. Ailesinin yanı sıra çalışma arkadaşları ve hatta hastaları da bugün buradalar. Herkese başsağlığı ve sabır diliyorum.” dedi.

MAÇKA MATARACI’DA TOPRAĞA VERİLDİ
Trabzon’daki törenin ardından Prof. Dr. İlker Mataracı’nın cenazesi, ilçemiz Maçka’nın Mataracı Mahallesi’nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verilirken, gözyaşları burada da dinmedi. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Maçka Belediye Başkanı Dr. Koray Koçhan, Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, AK Parti Maçka İlçe Başkanı Sedat Kongur, Maçka Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hüseyin Konak. Prof. Dr. Mataracı’nın ailesi, akrabaları ve arkadaşları ile ilçemizin ileri gelenlerinin iştirak ettiği cenaze namazının ardından Mataracı Mahallesi’ndeki aile kabristanlığına defnedildi. Pandemi tedbirleri gereği cenazeye kısıtlı sayıda katılımcı sosyal mesafeye dikkat ederek katılırlarken, Mataracı gözyaşları arasında toprağa verildi.

GÜLE GÜLE SEVGİLİ DOKTOR
Cenazeye katılanlardan biri olan Maçka Belediye Başkanı Dr. Koray Koçhan’ın da çok üzgün olduğu gözlenirken, cenaze namazı sonrasında yaptığı kısa konuşmada; “Maçkalı hemşerimiz Prof. Dr. İlker Mataracı’yı son yolculuğuna uğurladık. İlker hocamıza Allah’tan rahmet; başta kederli ailesi olmak üzere, sağlık camiasına ve tüm sevenlerine sabırlar dilerim. Mekânı cennet olsun...” ifadesini kullandı.