MAÇKA İLK YARIYILDA ZİRVEDE!

MAÇKA İLK YARIYILDA ZİRVEDE!

MAÇKA İLK YARIYILDA ZİRVEDE!

MAÇKA İLK YARIYILDA ZİRVEDE!

İlk yarıyıl tüm yurtta ve Trabzon’da olduğu gibi Maçka’da da sona ererken, Milli Eğitim Müdürü Topal, başarı çıtasının yükseldiği bir dönem yaşadıklarını söyledi.

Maçka’da okullar ilk yarıyılı tamamlayıp 15 günlük sömestre tatiline girerken, ilk dönemi değerlendiren Maçka Milli Eğitim Müdürü Orhan Topal, ilk yarıyılın kendileri için son derece yoğun ve başarılı geçtiğini belirtti.

BAŞARI ÇITASI DAHA DA YÜKSELECEK
Yaptığı değerlendirmede Maçka’da ilk yarıyılın başarıyla sona erdiğini söyleyen Milli Eğitim Müdürü Orhan Topal, amaçlarının ilk yarıda elde ettikleri başarı çıtasını daha da yükseltmek olduğunu sözlerine ekledi.
Orhan Topal, ilk yarıyıl değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi;
“Maçka İlçemizde yaklaşık 3 Bin Öğrenci ve 300 öğretmen ile 2019-2020 Eğitim öğretim Yılının ilk dönemini başarıyla tamamlamış bulunuyoruz. Bu yarı dönemde;


BEYAZ BAYRAK’TA TRABZON BİRİNCİSİ
İlçemiz eğitim kurumlarının % 58,82’si Beslenme Dostu Okul kapsamındadır ve  % 100’ü Beyaz Bayrak kapsamında olup bu alanlarda Trabzon 1.sidir.
 İlçemiz; Eylül ayı içerisinde, aralarında Norveç, İspanya, İtalya, İngiltere ve Romanya’nın bulunduğu 5 Avrupa ülkesiyle ortaklaşa yürüttüğümüz ‘Çalışanların Temel Becerilerinin Geliştirilmesini’ amaç edinen uluslararası bir konferansı Maçka İlçemizde başarıyla icra ettik. İlçemiz olarak fikirlerimizi Avrupa ülkelerine giderek orada da ifade ettik.
Maçka Anaokulumuz Trabzon genelinde ilk defa ‘Yeşil Bayrak’ ve ‘Kahverengi Bayrak’ alarak en temiz en yeşil ve doğa dostu okul seçildi.


ÖRNEK PROJELER VE BAŞARILI OKULLAR!
*Eğitimde İyi Örnekler Projesine 5 çalışma, 4 öğretmenimizle ve 2 okulumuzla;
*Hayata Değer Kat Projesine 2 öğrencimiz ve öğretmenlerimizle;
*Biz Anadolu’yuz Projesine 38 öğrencimiz ve öğretmenlerimizle;
*Sinemaya Gitmeyen Çocuk Kalmasın Projesine 110 öğrenci ve öğretmenlerimizle;
*Depreme Hazır Bir Türkiye İçin Önceliğimiz Güven, Sorumluluğumuz Güvence Projesine 4. sınıf öğrencilerimizle;
*Projem Türkiye: Kamu Yönetiminde İnovatif Çözümler Projesine bir ilkokul ve bir ortaokulumuzla;
*Okullar Hayat Olsun Projesine 7 okulumuzla/kurumuzla;
*Zenginleştirilmiş Kütüphaneler (Z-Kütüphane) Projesine 2 okulumuz ile katılım sağlamıştır, sağlamaktadır.


MAÇKA MİLLİ EĞİTİM HER ALANDA VAR
Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi kız takımımız, Ocak 2020’de gerçekleştirilen Genç Kızlar Dart Müsabakalarında İl 3.sü olmuştur.
İlçemizde açılan (DYK) Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında 12 kurs merkezimiz, 1124 öğrencimiz ve 95 öğretmenimiz faaliyetlerine devam etmektedirler.
İlçemizde açılan (İYEP) İlkokullarda Yetiştirme Programında 5 merkezimiz, 31 öğrencimiz ve 7 öğretmenimiz faaliyetlerine devam etmektedirler.
İlçemizde açılan (Egzersiz) Ders Dışı Eğitim Çalışmalarında 6 merkezimiz, 202 öğrencimiz ve 20 öğretmenimiz faaliyetlerine devam etmektedirler.
İlçemizde 140 araçla 1314 öğrencimiz Taşımalı Eğitim kapsamındadır. İlçemiz öğrencilerinin %45’‘i taşımalı öğrencilerden oluşmaktadır.     İlkokullarda/Ortaokullarda 6 taşıma merkezine 739 öğrenci ve liselerde 6 taşıma merkezine 543 öğrenci taşınmaktadır.