MAÇKA İLE TRABZON ARASINA KANTAR KURULMALI

MAÇKA İLE TRABZON ARASINA KANTAR KURULMALI

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay; “Maçka ile Trabzon arasına kantar kurulmalı!” dedi.

MAÇKA İLE TRABZON ARASINA KANTAR KURULMALI 

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay; “Maçka ile Trabzon arasına kantar kurulmalı!” dedi. 

2024 Yılının ilk İl koordinasyon Kurulu toplantısı Valilik Toplantı Salonunda Vali Alper Tanrısever başkanlığında gerçekleştirildi. Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay Toplantıda konuşan Karayolları 10. Bölge Müdür Yardımcısı Sümer Sucu’dan kantar talebinde bulundu. 

MAÇKA YİNE GÜNDEMDE 
Trabzon- Gümüşhane arasında iki tane kantar olduğunu ancak Gümüşhan-Trabzon arasında hiç kantar olmadığını aktaran Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay
bu konuda nakliyeci firmaların şikâyetlerini dile getirdi. 
Başkan Akçay Maçka- Trabzon arasında bir kantar talepleri olduğunu belirterek; “Trabzon- Gümüşhane arasında iki tane kantar var ama Gümüşhan-Trabzon arasında hiç kantar yok. Nakliyeci firmalarımızın bu konuda şikâyetleri var. Burada haksız bir rekabetin olduğunu söylüyorlar. Ayrıca dünya harikası yeni Zigana Tünelinin tonajdan kaynaklı asfaltının bozulabileceğini söylüyorlar. 40-50 tonla giden kamyonla zaman içerisinde o yolu bozacağını söylüyorlar. Gümüşhane’deki nakliye sektörünün şöyle bir talebi var uzun zamandır: Daha önce gündeme alınmıştı Maçka ile Trabzon arasına bir kantar kurulması.” diye konuştu.

MAÇKA ESİROĞLU’NDA KANTAR HAMLESİ 
Başkan Akçay’ın sorusuna cevap veren Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı Sucu; “Esiroğlu mevkiinde yeni bir kantar için genel müdürlüğümüzün olurları geldi. Bütün hazırlıklarımız tamamlandı. Kısa zamanda başlayacağız.” ifadelerini kullandı. 
Sucu, Ballıca ve Yayladere geçişlerindeki sıkıntılarla ilgili soruya; “Kamulaştırma problemlerinden dolayı yaşanan bir durum. Çözüldüğü anda oradaki evleri yıkıp yolu genişleteceğiz” şeklinde Şiran Sanayi Sitesi'nin önündeki kavşakla ilgili soruya da “Onunla ilgili çalışmalarımız, incelememiz başladı. Harita alımı yapıldı. Ne yapılabileceği, giriş çıkışları gibi teknik konular üzerinde çalışıyoruz” cümleleriyle cevap verdi. 
GÜMÜŞKOZA HABER