MAÇKA HEM'DEN SEFERBERLİK

MAÇKA HEM

MAÇKA HEM'DEN SEFERBERLİK

DEPREMZEDELER İÇİN MAÇKA HEM'DEN SEFERBERLİK

Maçka Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Maçka Halk Eğitim Merkezi, pandemi döneminde yaptığı seferberliği depremzedeler için başlattı. 

İlçemizde adeta bir fabrika gibi üretim ve eğitim işini üstlenen Maçka Halk Eğitim Merkezi (HEM) daha önce Koronavirüs pandemisinde başlattığı ihtiyaç malzemesi için üretim çalışmasını bu kez depremzedeler için uyguluyor. 
Ülkemizi derinden sarsan Kahramanmaraş ili Pazarcık ilçesi merkezli 7,7ve Elbistan ilçesi merkezli 7,6 şiddetinde depremler 10 ilimizde büyük yıkıma sebep olurken, tüm ülke genelinde başlatılan yardım seferberliğine Maçka HEM de dâhil oldu. 

MAÇKA HEM DEPREMZEDELER İÇİN ÜRETİYOR 
Maçka Halk Eğitimi Merkezi (HEM) olarak deprem haberinin hemen ardından tüm imkânlarını seferber ettiklerini dile getiren kurum müdürü Özcan Reis; 
“Ülkemizi sarsan Kahramanmaraş ili Pazarcık ilçesi merkezli 7,7; aynı gün Elbistan ilçesi merkezli 7,6 şiddetinde depremler 10 ilimizde büyük yıkıma sebep oldu. Maçka Halk Eğitimi Merkezi olarak deprem haberinin hemen ardından tüm imkânlarımızı kullanarak eğiticilerimiz ve kursiyerlerimizle depremzedeler için giysi üretimine başladık. İlk etapta 1000 takım sıcak tutacak türde kumaştan alt-üst eşofman, atkı, bere ve eldiven ayrıca bebekler için 250 adet alt-üst kışlık takım üreteceğiz. Yapılacak giysiler Maçka Kaymakamlığımız uhdesinde deprem bölgesine ulaştırılacak.” ifadelerine yer verdi. 

MAÇKA HALKINA ÇAĞRI 
Maçka halkına çağrıda bulunan Maçka Halk Eğitim Merkezi Müdürü Özcan Reis; “Kalın kışlık kumaş ve iplik alarak yardımda bulunabilirsiniz. Yapılacak yardımlar Müdürlüğümüze teslim edilebilir.” dedi. 

KURSİYERLERE TEŞEKKÜR 
Maçka Milli Eğitim Müdürü Yaşar Adıgüzel’in de yakından takip ettiği çalışmalarda kursiyerlere ve usta öğreticilere de teşekkür eden Maçka HEM Müdürü Özcan Reis; “Deprem bölgesi için kışlık kıyafet üretimimiz son sürat devam ediyor. Destek olanlara ve hafta sonu demeyip çalışan usta öğretici ve kursiyerlerimize sonsuz teşekkürler.” şeklinde konuştu. 
Fatma KARAHASANOĞLU