MAÇKA GALYAN ÇATALTEPE ŞEHİTLERİ DERNEĞİ AÇILDI

MAÇKA GALYAN ÇATALTEPE ŞEHİTLERİ DERNEĞİ AÇILDI

MAÇKA GALYAN ÇATALTEPE ŞEHİTLERİ DERNEĞİ AÇILDI

MAÇKA GALYAN ÇATALTEPE ŞEHİTLERİ DERNEĞİ AÇILDI

Haziran ayı içerisinde kurularak ilk ziyaretini Maçka Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığına yapan Galyan Çataltepe Şehitliği Dernek binasını hizmete açtı.

Maçka Galyan Çataltepe Şehitliği Derneğinin açılışı Maçka Belediye Başkanı Dr. Koray Koçhan’ın katılımıyla Atasu Mahallesi’nde gerçekleştirildi.

MAÇKA BELEDİYESİ DESTEĞE HAZIR
Ülkemizin her karışının şehit kanıyla sulandığını bu kapsamda ilçemiz Maçka’nın da bundan nasibini aldığını belirten Maçka Belediye Başkanı Dr. Koray Koçhan, böyle bir derneğin varlığından gurur duyduklarını belirtti. Atasu Mahallesinde hizmete giren Maçka Galyan Çataltepe Şehitliği Derneği’nin Maçka’nın zengin tarihini daha da değerli kıldığını belirten Başkan Koçhan üzerlerine düşen ne varsa yapmaya hazır olduklarını belirterek derneğin Maçka’ya hayırlı olması temennisinde bulundu.

MAÇKA’NIN GÖZBEBEĞİ OLACAK
Maçka Galyan Çataltepe Şehitliği Derneği Başkanı Ali Himmet İskenderoğlu da, açılışta yaptığı konuşmada; “Maçka Galyan Çataltepe Şehitliği Derneği adıyla bir dernek kurduk. Bu derneğimiz, Galyan Çataltepe Mevkiinde var olan şehitlik yerlerinin resmi makamlarca tespiti, tescili, mevcut durumunun onarılması, hak edilen Türk Milletinin şanına şehitlik unvanına yaraşır bir plan proje çizilerek yol su gibi asıl ihtiyaçların giderilmesi. Camii ve lavabo gibi müştemilatı inşasının sağlanması, devamında bakımı, onarımı ve koruma ile ilgili gerekli girişimlerin yapılmasını Maçka Belediyemizin de desteğiyle sağlanacaktır inşallah.” ifadelerini kullandı.

AÇILIŞI DUALARLA YAPTILAR
Konuşmaların ardından açılış kurdelesini yapılan duanın ardından Maçka Belediye Başkanı Dr. Koray Koçhan, Maçka Galyan Çataltepe Şehitliği Derneği Başkanı Ali Himmet İskenderoğlu, Maçka İlçe Müftüsü Mehmet Cebeci birlikte kestiler.
Fatma KARAHASANOĞLU