MAÇKA ESİROĞLU’DA HES FARKI!

MAÇKA ESİROĞLU’DA HES FARKI!

Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü’nün Maçka’nın Esiroğlu Mahallesi’nde hayata geçirdiği HES ile yıllık 24 milyon TL’lik gelir elde edilecek!

MAÇKA ESİROĞLU’DA HES FARKI!

Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü’nün Maçka’nın Esiroğlu Mahallesi’nde hayata geçirdiği HES ile yıllık 24 milyon TL’lik gelir elde edilecek!

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi 2022 yılının ilk toplantısını geçtiğimiz hafta başında (10 Ocak) gerçekleştirirken, Trabzon’daki siyasi partilerin İl Başkanlarının da takip ettiği yeni yılın ilk toplantısında gündemdeki konulardan biri de Maçka Esiroğlu’daki HES oldu.

YILLIK ENERJİ MALİYETİNİN YARISINI KARŞILAYACAK
Trabzon Büyükşehir Belediyesinin en büyük iştiraklerinden TİSKİ Genel Müdürlüğü’nün Maçka ilçesi Esiroğlu Mahallesinde yaptığı HES yatırımı ile aylık 2 milyon TL, yıllık, 24 Milyon TL’lik bir gelir elde edeceği belirtildi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanı Murat Zorluoğlu, bu yatırımla TİSKİ’nin yıllık enerji maliyetlerinin yarısının karşılanacağına dikkat çekti.
Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi 2022 yılının ilk toplantısını 10 Ocak tarihinde aptı. Yeni yılın ilk toplantısını, Trabzon’da siyasi partilerin İl Başkanlarının da takip etmesi dikkat çekti. 


MAÇKA’DAKİ HES, MALİ YÜKÜ HAFİFLETECEK
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, başkanlığındaki toplantı geçen ayın faaliyetleri ile ilgili meclis üyelerini bilgilendirmesiyle devam etti.
Başkan Zorluoğlu; “Boztepe Park projesi mevcut ağaçlar korunarak, orada yoğun nüfusa hizmet edecek hale gelecek. Hedefimiz buranın 2022’nin ikinci yarısında hizmete açılması.
Su temin projesi üzerinde çalıştığımız en büyük projelerden birisi.  3’de 1’inden biraz fazlası yapılmış gözükse de yapıldığı yer itibariyle şehir merkezi geçildiğinden biz yarıyı geçtiğimize inanıyoruz. Şu anda çok daha kolay imalatlar yapılıyor. 


ÇEVRE DOSTU YATIRIM
Bu yeni hattan su vermeye başladığımız abonelerden yok denecek kadar az şikâyet alıyoruz. Yapılan iş doğru yapılmış. Yeni su verdiğimiz hatlardan sorun yaşamıyoruz. Uzun yıllar buralardan sorun yaşamayacağımıza inanıyoruz. 
Esiroğlu, HES Projesi. Bu da özel projemiz. Enerji maliyetleri yüksek. Biz Esiroğlu’da yaklaşık 37 Milyon TL bedelle bir adet HES gerçekleştirdik. Burada 5 adet ısı pompası, yeni güncellenen tarifeye göre aylık 2 milyon TL, yıllık 24 milyon TL, TİSKİ’nin bu işten geliri olacak. Bu TİSKİ’nin yıllık enerji bedelinin yarısını karşılayacak yüktür. Çevre dostu yatırım olarak TİSKİ Genel Müdürlüğümüz çok önemli başarıya imza atmıştır.” dedi.