MAÇKA DA 'VEFA' DEDİ

MAÇKA DA

MAÇKA DA 'VEFA' DEDİ

MAÇKA DA 'VEFA' DEDİ

Koronavirüsle mücadele tedbirleri kapsamında yayımlanan genelgenin hemen ardından çalışmalarına başlayan ‘Vefa Destek Grubu’ vatandaşın hizmetine koşuyor.

Maçka Vefa Sosyal Destek Grubu, özellikle evinden çıkmak konusunda belirlenen kurallara uymak zorunda kalan kronik hastalar ile 65 yaş üzerindeki yaşlıların gözbebeği oldu.

VEFA DESTEK GRUBU ÇOK SEVİLDİ
Maçka’da Covıd-19 salgını ile mücadele kapsamında evde yalnız kalan 65 yaş ve üstü yaşlılar ve kronik rahatsızlığı olan hastalara hizmet etmek amacıyla Maçka Kaymakamlığı ve Maçka Belediyesi koordinasyonunda kurulan Vefa Sosyal Destek Grubu, ilçedeki yaşlıların sevgilisi oldu. Yaşlıların isteklerini telefonla kendilerine bildirmelerinin ardından hemen harekete geçerek bu istekleri yerine getiren destek grubu, vatandaşların hayır duasını alıyor.

DESTEK GRUBU VATANDAŞIN HİZMETİNDE
Maçka Kaymakamlığı’ndan edindiğimiz bilgiye göre, koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında yayımlanan Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 yaş üstü vatandaşlar ile kronik hastalığı bulunanlara hizmet ulaştırmak amacıyla tüm Türkiye’de ve Trabzon’da olduğu gibi Maçka’da da oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu, çalışmalarını özveriyle sürdürüyor.  

TÜM TÜRKİYE’YLE AYNI ANDA MAÇKA’DA!
İçişleri Bakanlığı’nın 21 Mart geçe saat 24.00’dan itibaren 65 yaş ve üstü yaşlılar ve kronik rahatsızlığı olan hastaların sokağa çıkmasının yasaklanmasının ardından 22 Mart sabahından itibaren göreve hazır halde işbaşı yapan Maçka Vefa Sosyal Destek Grubu, ilk etapta 112, 155 ve 156 üzerinden gelen çağrılara cevap veriyor.
İçişleri Bakanlığının iletişime yönelik hazırlanan yazılım dâhilinde Maçka Kaymakamlığı’nda oluşturulan iletişim merkezi 24 saat esasına dayalı hizmet verirken, 112, 156 ve 155’i arayan vatandaşın çağrısı, bu Vefa İletişim Merkezine düşüyor. Buradaki görevlinin çağrıyı Vefa Destek gruplarına bildirmesiyle harekete geçen bu gruplar vatandaşların ihtiyaçlarını karşılıyor.

Ali TİRİTOĞLU