MAÇKA BU KEZ SESSİZDİ

MAÇKA BU KEZ SESSİZDİ

MAÇKA BU KEZ SESSİZDİ

MAÇKA BU KEZ SESSİZDİ

İlçemiz Maçka’nın en kalabalık günlerinden biri olan ve halkın iple çektiği Çarşamba, geçtiğimiz hafta yaşanan yağmur ve alınan tedbirlerle sessizdi.

Maçka’nın canlandığı adeta yeniden hayat bulduğu günlerden biri olan Çarşamba ilçe pazarının kurulduğu, yerli halkın yanı sıra, Trabzon’daki Maçkalıların da yoğun olarak ilgi gösterdiği günlerdendir.

TÜM MAÇKALILARIN BULUŞMA GÜNÜ: ÇARŞAMBA
İlçe halkı burada haftalık alışverişini yapmak için köylerden ilçe merkezine gelirken, ilçede oturmayıp Trabzon’da ikamet eden Maçkalılar da bu güne özel bir önem verir.
Kamu kurum ve kuruluşlarında işleri olanların, örneğin tapuda. Örneğin nüfus idaresinde işi olanların tercih ettiği günlerden biridir Çarşamba. Ve Maçka’da Çarşamba yaz-kış fark etmeksizin dolup boşalan bir somun çuvalı gibi bereketli ve doyurucudur.

MAÇKA PAZARININ ESKİ CANLILIĞI KALMAMIŞ
Ancak geçtiğimiz hafta ne ilçe pazarının tadı vardı, ne de sokakların. Maçka, Maçka olalı daha önce böyle bir sessiz Çarşamba yaşadı mı bilinmez ancak, geçtiğimiz hafta gerek havanın yağmurlu olması gerekse hükümetin dünyayı kasıp kavuran koronavirüs (Covid-19) tehdidi dolayısıyla aldığı tedbirler kapsamında çoğu vatandaşın evinde kalmayı tercih etmesi bu ıssız manzarayı da beraberinde getirdi.

ÇOĞU KİŞİ EVDEKAL KURALINA UYDU
Kahvehaneler, internet ve oyun salonları, eğlence mekanları hükümetin emriyle geçici bir süreliğine kapalı tutulurken, bu listede olmayan restoran ve bakkal gibi birçok dükkan da bu uyarı kendilerine yapılmış gibi her zaman açık tuttukları ve açmalarında bir sakınca teşkil etmeyen mekanlarını kapalı tutmayı tercih ettiler.

MAÇKA’NIN CADDELERİ ESKİ GÜNLERİ ARADI
Maçka Merkez Mahallesi’nde eski pazaryerinin bulunduğu Şehit Astsubay Halit Avcı Caddesi, Atatürk Caddesi, Maçka Belediyesi’nin tasarrufuyla Şehit Eren Bülbül Camisinin de yer aldığı caddede konumlandırılan yeni pazar yeri eski canlılıklarını arar gibiydi.
Bu durumun geçici olduğunu belirten ilce halkı ise havaların düzelmesi ve koronavirüs tehdidinin ortadan kalkmasına bağlı olarak alınan tedbirlerin kaldırılmasıyla Çarşamba günlerinin yeniden Maçka’nın en canlı ve en kalabalık günlerinden biri olacağını dile getirdi.
Ali TİRİTOĞLU