MAÇKA BİR DEĞERİNİ DAHA YİTİRDİ

MAÇKA BİR DEĞERİNİ DAHA YİTİRDİ

Trabzon’un sevilen sanatçılarından, ilçemiz Maçka’nın değerlerinden Sait Uçar, geçtiğimiz hafta içi hayata veda etti.

MAÇKA BİR DEĞERİNİ DAHA YİTİRDİ

Trabzon’un sevilen sanatçılarından, ilçemiz Maçka’nın değerlerinden Sait Uçar, geçtiğimiz hafta içi hayata veda etti.

Türküleriyle tüm Karadenizlilerin gönlünde taht kuran Maçkalı sanatçı Sait Uçar yaşam savaşını kaybetti.

SAİT UÇAR HAYATA VEDA ETTİ!
Yaklaşık 2 senedir mücadele ettiği amansız hastalığının tedavisini hastanede sürdüren Uçar, geçtiğimiz hafta içi (8 Şubat Salı) akşam saatlerinde hayatını kaybetti.
Karadeniz müziğinin tanınan isimlerinden Trabzonlu sanatçı Sait Uçar uzun süredir yakalandığı kanser ile mücadele ediyordu. Uçar’ın ölüm haberini Menajeri Naz Özcan verdi. Özcan; “Sanat Çınar’ımız canımız Sait Uçar’ı kayıp ettik. Mekânı cennet olsun. Allah bizlere ve sevenleri sabır versin.” dedi.

BU DÜNYADAN BİR SAİT UÇAR GEÇTİ
Sait Uçar’ın vefatı üzerine Trabzon’dan ve ülke genelinden açıklamalar peş peşe gelirken bir açıklama da Trabzonspor cenahından geldi.
Trabzonspor’dan yapılan açıklamada; “Karadeniz ezgileriyle dertlendi, derdini anlattı; neşelendi, neşesini paylaştı. Bu dünyadan bir Sait Uçar geçti...” ifadelerine yer verildi.

SAİT UÇAR KİMDİR?
Sait Uçar 3 Nisan 1962 tarihinde Trabzon’un Maçka ilçesinde dünyaya geldi. Karadeniz müziğinin önemli temsilcilerinden biri olarak bilinen Uçar, ilk ve orta öğrenimini Hamsiköy’de tamamladı ve Trabzon Ticaret Lisesi’ni bitirdi.

İstanbul Radyosu’nda başlayan müzik kariyerini Tütmezdi Bacaları isimli albümünü 1980 senesinde çıkararak sürdürmüştür.
Sait Uçar, Ortaokul sıralarında ilk bestesini yaparken 26 albümünde söz ve müzikler kendisine aittir. Sait Uçar kendi albümlerinin yanında pek çok Karadenizli şarkıcının albümüne de besteleriyle katkı vermiştir.
25 seneden uzun süre profesyonel olarak müzik kariyerini sürdürmekte olan Uçar, Karadeniz müziğinin unutulmaz isimleri arasına adını yazdırmayı başarmıştır.

Maçka Haber Gazetesi olarak merhuma rahmet, kederli ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz.