MAÇKA BİR ÇINARINI DAHA KAYBETTİ

MAÇKA BİR ÇINARINI DAHA KAYBETTİ

MAÇKA BİR ÇINARINI DAHA KAYBETTİ

MAÇKA BİR ÇINARINI DAHA KAYBETTİ 

Trabzon Maçkalı hemşehrimiz eğitime adanmış koca bir ömür olan Sait Aydemir hoca vefat etti.

Cumhuriyetin altın kuşağının son temsilcilerinden, eğitime adanan koca bir ömür Maçka’nın iftihar abidelerinden biri Sait hoca hakka yürüdü. 

CUMHURİYETİN ALTIN KUŞAKLARINDAN DI 
Cenazesi 20 Şubat 2023 Pazartesi Trabzon İskender Paşa Camii’nde kılınan merhum Sait Aydemir hocamız, öğle namazını müteakip, Maçka, Sevinç Mahallesi’ndeki aile kabristanında toprağa verildi. 

NEVZAT YILMAZ’IN GÖZÜYLE SAİT AYDEMİR 
Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Genel Müdürü ve Trabzon basın yayın camiasının duayen isimlerinden biri olan Nevzat Yılmaz, Sait hocayla ilgili değerlendirmesinde şunları kaydetti; “Cumhuriyetin altın kuşağının son temsilcilerindendi. Geride hatıralar güzel bir nesil üç kitap ve zengin bir fotoğraf arşivi bıraktı. Takma adıyla Kara Sait, öğrencilerinin deyimiyle Sait Hocası, 1926 yılında Trabzon Maçka Soldoy/Sevinç (Mah.)Köyünde başlayan yaşamına veda ettiğinde derin üzüntü oluşturdu. Birçok eğitim kurumunda öğretmenliği bulunan Aydemir’in vefatı eğitim camiasında da derin yankı uyandırdı.”

SAİT HOCAYI UĞURLADIK 
OğluSalih Cengiz Aydemir de Trabzon Lisesi’nden emekli öğretmen olan Sait hoca gözyaşları ve dualarla köyünde toprağa verildi. 
Maçka Haber Gazetesi Ailesi olarak merhum hocamıza Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz. 
Maçka Haber Servisi