MAÇKA, ATATÜRK’E SAYGISINI GÖSTERDİ!

MAÇKA, ATATÜRK’E SAYGISINI GÖSTERDİ!

MAÇKA, ATATÜRK’E SAYGISINI GÖSTERDİ!

MAÇKA, ATATÜRK’E SAYGISINI GÖSTERDİ!

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü münasebetiyle Maçka Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtında Çelenk Sunma Töreni düzenlendi. 

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk  vefatının 85. yılında Maçka’da çeşitli tören ve etkinliklerle anıldı. Atatürk’ü anmak için ilk  tören Maçka Hükümet Konağı önünde düzenlendi.

ÇELENK SUNUMU VE SAYGI DURUŞU 
Buradaki törende Maçka Kaymakamı Abdullah Huzeyfe Çakmak ve Maçka Belediye Başkanı Dr. Ecz. Koray Koçhan Atatürk Anıtı’na Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelenklerini sundular.
Çelenk sunumunun ardından saat 09.05’te sirenlerin çalmasıyla iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu. Anıt önü töreninin ardından 
10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü münasebetiyle Maçka Belediyesi Halil İbrahim Atmaca Kültür Merkezinde Okul Müdürü Ayhan Demirbaş’ın idaresindeki Kayalar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin hazırlamış olduğu program gerçekleştirildi. 

KAYALAR M.T.A.L.’DEN 10 KASIM’A ÖZEL PROGRAM 
Öğrencilerin Atatürk’ün yaşantısından örneklemelerle hazırladıkları program büyük ilgi çekerken, Maçka Belediyesi Halil İbrahim Atmaca Kültür Merkezi’ndeki anma programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. 
Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından öğrenciler tarafından Atatürk ile ilgili şiir ve oratoryo gösterimi yapıldı. 
Kayalar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin hazırlamış olduğu anma programına Maçka Kaymakamı Abdullah Huzeyfe Çakmak, Maçka Belediye Başkanı Dr. Ecz. Koray Koçhan, Milli Eğitim Müdürü Yaşar Adıgüzel, Maçka İlçe protokolünün yanı sıra okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenci velileri ile vatandaşların katılımlarıyla  gerçekleştirildi. 
Maçka Haber Servisi