MAÇKA ATASINA SAYGISINI GÖSTERDİ

MAÇKA ATASINA SAYGISINI GÖSTERDİ

MAÇKA ATASINA SAYGISINI GÖSTERDİ

MAÇKA ATASINA SAYGISINI GÖSTERDİ

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 84. yıl dönümünde, ilçemiz Maçka’da hayat 09.05’de bir dakikalığına durdu.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 84. yıldönümü dolayısıyla tüm yurtta ve Trabzon’da olduğu gibi ilçemiz Maçka’da da bir dizi etkinlikgerçekleştirildi.

ATATÜRK’ÜN HUZURUNDA SAYGIYLA
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 84. yılında yapılan anma programı 10 Kasım’da Hükümet Konağı önünde gerçekleştirilen çelenk sunma töreniyle başladı.
Buradaki törende Maçka Kaymakamı Abdullah Huzeyfe Çakmak ve Belediye Başkanı Dr. Koray Koçhan, Atatürk anıtına çelenk sunumu yaptılar ve saygı duruşunda bulundular. Törene katılanlar tarafından İstiklâl Marşının okunmasıyla birlikte Maçka Kaymakamı Abdullah Huzeyfe Çakmak, Maçka Belediye Başkanı Dr. Koray Koçhan ve protokol üyeleri Kayalar Mesleki Teknik Anadolu Lisesinin hazırlamış olduğu Atatürk’ü Anma Programı’na iştirak ettiler.


SAAT 09.05’DE MAÇKA’DA HAYAT DURDU
Maçka Hükümet Konağı önünde gerçekleşen törene Maçka Kaymakamı Abdullah Huzeyfe , Maçka Belediye Başkanı Dr. Koray Koçhan ile protokol üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Protokol üyelerinin sırasıyla Atatürk Anıtına çelenk sunmasının ardından sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu. Bu anlarda Maçka’da adeta hayat dururken insanların sokakların yanı sıra, evlerinin balkonlarında da saygı duruşunda bulunmaları gözlerden kaçmadı.

KAYALAR MTA’DAN ATATÜRK’Ü ANMA PROGRAMI
Maçka Halil İbrahim Atmaca Kültür Merkezi’nde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan anma programında günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılması, öğrenciler tarafından şiirlerin okunması, Atatürk’ün hayatını konu alan video gösterimi veOratoryo gösterisi ile program sona erdi.
Fatma KARAHASANOĞLU