MAÇKA ORMANLARINDA ORTAK ÇALIŞMA

MAÇKA ORMANLARINDA ORTAK ÇALIŞMA

MAÇKA ORMANLARINDA ORTAK ÇALIŞMA

MAÇKA ORMANLARINDA ORTAK ÇALIŞMA

Geçtiğimiz aylarda yaşanan yağışlar nedeniyle bozulan orman yolları, Maçka Orman İşletme şefliği ve Maçka Belediyesi´nin ortak işbirliğiyle onarılıyor.

Trabzon´un Bin Km²´lik alanı ile en geniş yüzölçümüne sahip olan Maçka İlçesi tarihi, doğal ve kültürel miraslarının yanı sıra orman varlığı yönünden de çok zengin bir içeriğe sahip.
Toplamda 531 km´lik orman yolu ağı bulunan Maçka´da, yağışlara bağlı olarak meydana gelen bozulmalar ise onarılıyor.

MAÇKA´DA ORMANCI BELEDİYE İŞBİRLİĞİ
Mayıs ve Haziran aylarında normalin üzerindeki yağış nedeniyle bozulmalar meydana gelen Maçka´daki orman yolları, ormancılık hizmetlerinin yanında köy, yayla ve turizm yolu niteliği taşıyor. Trabzon Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Maçka Orman İşletme Müdürlüğü ile Maçka Belediyesi arasında imzalanan protokol çerçevesinde yollar ulaşıma açık tutularak yeniden elden geçiriliyor.

ORTAHİSAR BELEDİYESİ DE DESTEKÇİ!
Ortahisar Belediyesi de bu çalışmalara destek vererek hem ormancılık hizmetlerinin yürütülmesine hem de turizm ve yöredeki vatandaşların ulaşım hizmetlerinde kolaylık sağlarken, Mahalle Muhtarları ve vatandaşlar da kurumlar arasındaki yardımlaşmadan dolayı duydukları memnuniyeti ifade ediyor.
Yürütülen ortak çalışmadan son derece memnun olduklarını belirten Maçka ilçe halkı bu işbirliğinin artarak devam etmesini istediklerini dile getirdi.

İŞBİRLİĞİNİN SONUÇLARI YARARLI
Orman yollarındaki bakım onarım çalışmalarını değerlendiren Trabzon Orman Bölge Müdürü Mümin Döngez de, amaçlarının kamuya hizmet olduğunu, özellikle altyapı hizmetlerinde ihtiyaç duyulan iş makinalarının zaman zaman ortak kullanılmasının yararlı ve olumlu sonuçlarının olduğunu belirtti.
Döngez, özellikle köy ve orman yollarındaki bakım-onarım çalışmalarında kaynakların etkin ve verimli kullanımının öneminin büyük olduğunu ifade etti.
Ali TİRİTOĞLU