MAÇKA MÜFTÜLÜĞÜ DOLUDİZGİN

MAÇKA MÜFTÜLÜĞÜ DOLUDİZGİN

Diyanet İşleri Başkanlığı Maçka İlçe Müftülüğü ?ne bağlı İmam Hatip´ler ilçe genelindeki çalışmalarında hız kesmiyor!

MAÇKA MÜFTÜLÜĞÜ DOLUDİZGİN

Diyanet İşleri Başkanlığı Maçka İlçe Müftülüğü ?ne bağlı İmam Hatip´ler ilçe genelindeki çalışmalarında hız kesmiyor!

Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Başkanlığı Maçka İlçe Müftülüğü, bünyesinde kurduğu Gençlik Komisyonu ile fikirleri halkla buluştururken, kafalardaki soru işaretlerine de cevap buluyor.

ÇOCUK VE GENÇLERİ BİLGİLENDİRDİLER
Özellikle geleceğimiz olan çocuk ve gençlere yönelik projeler üreten ve bu çerçevede gerçekleştirdiği ziyaretlerde ayrım yapmayan Maçka Müftülüğü Gençlik Komisyonu üyesi İmam Hatipler, gençleri ve çocukları eğitirken aynı zamanda da ödüllendiriyor.
Maçka İlçe Müftülüğü ´ne bağlı İmam Hatipler aracılığıyla başta okullar olmak üzere, kamu kurum ve kuruluşları ile hasta ziyaretlerine ağırlık veren Gençlik Komisyonu, özel ve özerk kuruluşları da boş geçmiyor.

HEM EĞLENDİRİYOR, HEM ÖĞRETİYORLAR
Düzenlediği yarışmalarla çocuk ve gençlere yararlı bilgiler edindirme gayretinde olan Maçka İlçe Müftülüğü, bünyesinde kurduğu Gençlik Komisyonu üyesi İmam Hatipler aracılığıyla bunu çok güzel bir şekilde sevgiyle başarıyor.
Bu kapsamda Konaklar Ortaokulu öğrencilerine yönelik olarak aşılamanın nasıl yapılacağını uygulamalı olarak gösteren Maçka Müftülüğü Gençlik Komisyonu üyeleri Sinan Bülbül ve Sait Topçu hocalar, öğrencilerin sorularını da cevaplarken, bu etkinliğe İlçe Müftüsü Muhammed Suiçmez ve Okul Müdürü Recep Yılmaz da iştirak etti.

HOŞGELDİN BEBEK!
Bunun yanı sıra, ?Hoş Geldin Bebek? ziyareti çerçevesinde Maçka Müftülüğü´ne bağlı İmam Hatiplerden Kemal Yıldırım hocanın bebeğini ziyaret eden Galyan Bölgesi İmam Hatipleri getirdikleri hediyeleri meslektaşları ve Kemal Yıldırım hocaya teslim etti.
Çocuklarla Camide buluşma etkinliğinde ise Maçka Kiremitli grubu ile Galyan grubu imamları Gençlik Komisyon üyeleri olarak Şehit Eren Bülbül´ün mezarını ziyaret ederek Kur´an-ı Kerim okudular ve dua ettiler.

ERKEKLERE ÇORAP KIZLARA EŞARP
Okul Temsilcisi öğretmen ve öğrencilere şehit mezarları ziyareti sonrasında yemek verilirken, 15 yaşında çocuğu vefat eden Erol Küçüker´in, kızının doğum gününde okul öğrencilerine erkeklere kışlık çorap, kızlara ise başörtüsü hediye edildi.
Son olarak ?Kitabını Oku Özet Çıkar? etkinliğinde dereceye giren öğrencilere madalya vererek hediye takdiminde bulunan Maçka İlçe Müftülüğü Gençlik Komisyonu üyesi İmam Hatipler, öğrencileri sevindirmenin mutluluğunu yaşadılar.
Ali TİRİTOĞLU