MAÇKA HALKI KIZILAY´A DUYARLI

MAÇKA HALKI KIZILAY´A DUYARLI

Kızılay Trabzon Kan Merkezi´nce Trabzon´un Maçka ilçesinde düzenlediği kan bağışı kampanyasında 58 ünite kan toplandı. K

MAÇKA HALKI KIZILAY´A DUYARLI

Kızılay Trabzon Kan Merkezi´nce Trabzon´un Maçka ilçesinde düzenlediği kan bağışı kampanyasında 58 ünite kan toplandı.

Kızılay Trabzon Kan Merkezi, Trabzon merkez ve ilçelerinde başlattığı kan bağışı kampanyasını sürdürürken, büyük ilgi görüyor.

BİR GÜNDE 58 ÜNİTE KAN TOPLANDI
Trabzon Kan Bağış Merkezi tarafından Maçka ilçesinde kan bağış kampanyası düzenlendi. Kızılay Trabzon Kan Merkezi´nin Maçka - Kayalar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileriyle birlikte ortak gerçekleştirdiği bağış kampanyasında 58 ünite kan toplanarak büyük bir başarıya imza atıldı.
Her biri 480 ml´lik paketlerden oluşan 58 ünite kanın geçtiğimiz ay içerisinde Maçka´nın en kalabalık olduğu günlerden Çarşamba günü toplandığını belirten Kan Bağış Merkezi yetkilileri, il ve ilçelerde belli zamanlarda kan bağış kampanyası düzenlediklerini belirterek,  kan bağışı tırının her ilçede olduğu gibi Maçka´da da 1 gün kaldığını söylediler.

KANIN KAYNAĞI SADECE İNSANDIR
Kan bağışında bulunmanın önemine de değinen Trabzon Kan Bağış Merkezi yetkilileri; ?Kan, yapay olarak üretilmeyen ve kaynağı sadece insan olan bir sıvıdır. Yeni doğan bebekler, kanının değişmesi için kana ihtiyacı olan hemofimili ve talasemili hastaları, açık kalp ameliyatı geçirecek insanlar ve trafik kazalarında yaralanan vatandaşlarımızın sizlerin bağışlayacağı kana ihtiyaçları vardır. Onlara ancak sizler hayat verebilirsiniz. Çünkü kan hayattır. Bu vesile ile kan bağışında bulunan vatandaşlarımıza teşekkür ederiz.? diye konuştular.

MAÇKA HALKI ÇOK DUYARLI
Maçka halkının kan bağışı konusunda oldukça duyarlı davrandığını kaydeden bunun yanında kurum ve kuruluşlardan da önemli ölçüde destek gördüklerini vurgulayan Trabzon Kan Merkezi yetkilileri, özellikle Ramazan ayında yaşanan azalmadan şikâyetçi.
Ülkemiz genelinde özellikle Ramazan ayında kan bağışı sayısında oldukça azalma olduğunu belirten yetkililer, bu ay günlük ortalamada yüzde elli oranında bir azalmanın yaşandığını belirterek, bu sayının ilerleyen zamanlarda artmasını ümit ettiklerini, bunun için gerekirse iftar sonrasında da kan bağışını devam ettirdiklerini ifade ettiler.
Ali TİRİTOĞLU