“MAÇI İZLERKEN YERİMDE DURAMADIM!”

“MAÇI İZLERKEN YERİMDE DURAMADIM!”

“MAÇI İZLERKEN YERİMDE DURAMADIM!”

“MAÇI İZLERKEN YERİMDE DURAMADIM!”

Başkan Genç, geçtiğimiz haftalarda sona eren Tokyo Olimpiyatlarında şampiyon olan Milli Boksör Busenaz’ın final maçını büyük bir heyecanla izlediğini söyledi.

Japonya’da düzenlenen 2020 Tokyo Olimpiyatlarında kadınlar boks 69 kiloda Trabzonlu sporcumuz Busenaz Sürmeneli, finalde karşılaştığı Çin Halk Cumhuriyetinden Hong Gu’yu net bir skorla yenerek olimpiyat şampiyonu olması Trabzon’da büyük bir sevince neden olurken, bu sevinenlerden biri de Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’ti.

“MADALYA MAÇINI İZLERKEN YERİMDE DURAMADIM”
Japonya’da düzenlenen 2020 Tokyo Olimpiyatlarında kadınlar boks 69 kiloda Trabzonlu sporcumuz Busenaz Sürmeneli, finalde karşılaştığı Çin Halk Cumhuriyetinden Hong Gu’yu net bir skorla yenerek olimpiyat şampiyonu oldu. Yine Tokyo 2020’de milli eldiven Buse Naz Çakıroğlu ise 51 kiloda Bulgar rakibi Stoyka Zhelyazkova Krasteva’ya yenilerek olimpiyat ikincisi olarak seriyi tamamladı. Sporcuların Türkiye’ye kazandırdığı başarı sonrası Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç; “ Busenaz Sürmeneli’nin final karşılaşmasını izlerken yerimde duramadım. Muhammet Ali’nin boks karşılaşmasını izlerken bu kadar heyecanlanıyordum birde Sürmeneli’nin karşılaşmasında heyecanlandım. İşte Trabzon’un kızları, Türk boks tarihine altın harflerle isimlerini yazdılar. Boksta 1984’de Los Angeles 51 kiloda Eyüp Can bronz madalya alarak ilk madalya alan boksörümüz olmuştu. Bu zamana kadar çeşitli sıkletlerde alanlar da oldu ama hiçbir zaman altın madalya alan bir boksörümüz olmadı. Bunu Trabzonlu bir sporcumuz başardı. Çok gururluyuz çok mutluyuz.” dedi.

BU BAŞARILARI ARTIRMAMIZ GEREKLİ
Yine bir diğer Trabzonlu boksör Buse Naz Çakıroğlu’nun da olimpiyat ikincisi olduğunu hatırlatan Başkan Genç; “Türk Boksunda kadınlarda ilk kez üç sporcu ile katıldık ve iki sporcumuz da final oynadı. Öncelikle boks antrenörü Cahit Süme’ye bu sporculara emeği gecen herkese Sürmeneli ve Çakıroğlu ailesine teşekkür ederim.” ifadelerine yer verdi.
Öte yandan bundan sonra Trabzonlu sporcuların daha çok başarılı olmaları için tüm alt yapıyı sağlayacaklarını dile getiren Başkan Genç; “Trabzon’da bireysel spor branşlarının daha iyi olabilmesi için bu zamana kadar ciddi cabalar sarf ettik ve bundan sonra yine aynı özveri ile devam edeceğiz. Bu şehrin mayasında başarılı ve şampiyon olmak var. İşte görüyoruz sporcularımızı, bireysel branşların tamamına bakın nice sporcularımız çıktı, çıkıyor, çıkmaya devam edecek. Bu nedenle de bu başarıları artırmamız gerekli. Bir belediye başkanı olarak elimizden ne gelirse bireysel branşlarda ki sporculara yardım ediyoruz ve bunu devam ettireceğiz. Daha güçlü alt yapılar yapacağız, daha güçlü sporcular çıkaracağız. Boksta bugün ki başarı tesadüf değildir, Trabzon boksu Türkiye’nin atar damarı durumundadır. Son yıllarda bu branşta kendisini göstermiştir. Bundan sonra da daha çok sporcular kazanacağız, ülkemize kazandıracağız.” şeklinde konuştu.