“MACERA PARKI İSRAFTIR!”

“MACERA PARKI İSRAFTIR!”

“MACERA PARKI İSRAFTIR!”

“MACERA PARKI İSRAFTIR!”

SP Maçka ilçe Başkanı Hikmet Aydın, Maçka Belediyesi’nin ilçeye kazandırdığı ve çalışmalarda sona gelinen ‘Macera Parkı’nı israf olarak değerlendirdi.

Maçka Belediyesi’nin ilçeye kazandırdığı yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra macera tutkunlarına da ev sahipliği yapmaya hazırlanan ‘Macera Parkı’ bazı kesimlerce eleştiri konusu oluyor.

AMAÇ DAHA FAZLA TURİST
Doğu Karadeniz’de turistlerin en çok ziyaret ettiği yerlerden biri olan Sümela Manastırı’nın yer aldığı Trabzon’un gözde ilçelerinden Maçka, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) normalleşme sürecinin ardından, yeni turizm sezonunda yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra macera tutkunlarına da ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.
Maçka Belediyesi, ilçede yaklaşık 46,5 dönümlük alana inşa edilen Macera Parkı ile Kovid-19 normalleşme sürecinin ardından turistlerin yanı sıra macera tutkunlarını da ağırlamaya hazırlanırken, Maçka Belediyesi’yle aynı fikirde olmayanlar da var!

YANLIŞ HAMLELER YARAR DEĞİL ZARAR VERİYOR
Yayımladığı basın açıklaması ile Maçka’da yapılan ve neredeyse bitme aşamasındaki ‘Macera Parkı’nı israf olarak değerlendiren Saadet Partisi (SP) Maçka İlçe Başkanı Hikmet Aydın, yayımladığı basın açıklamasında Maçka Belediyesini eleştiri bombardımanına tuttu.
SP Maçka İlçe Başkanı Aydın, söz konusu açıklamada şu ifadelere yer verdi;
İlçemizin en büyük geçim kaynağı olan turizm koronayla birlikte zaten sekteye uğramışken yanlış hamlelerle turizm iyice bitirilmekte ve esnaf zor durumda bırakılmaktadır. Ülkemize mâl olmuş onlarca insan yetiştirmiş, kültür mirasıyla, doğal güzellikleriyle marka ilçe olan Maçka’ya müze yapmazken, var olan kültür miraslarını restore etmezken, doğal güzelliklerin çevre düzenlemesini yapmazken ilçeye macera parkı yapmak israftır.

“TADİLAT YILAN HİKÂYESİNE DÖNDÜ”
Sümela’da yaşanan tadilat süreci adeta bir yılan hikâyesine döndü. Binlerce kilometre öteden gelen turistler onca trafik ve eziyetten sonra Sümela’ya geldiklerinde ufacık bir bölümü gördüklerinde pişmanlıktan kahroluyorlar. Adeta turistlere bir daha gelmeyin dercesine hiç bir şey sunamıyoruz. Sümela’nın hemen altındaki sosyal tesislerinde Büyükşehir Belediyesi tarafından devralındıktan hemen sonra yaz sezonunda yıkılması ve yeniden inşası Sümela’yı ziyaret etmek için gelenlere kültür mirası yerine inşaat alanı sunmuş oluyor.

“KUŞTUL VE VAZELON’U DEFİNECİLERE TERK ETTİK”
Maçka’daki tüm belediye başkanları seçilmeden önce Kuştul ve Vazelon Manastırı’nı turizme kazandıracağını söylese de seçimden sonra sanki böyle yerler hiç var olmamışçasına davranıyorlar. Turizme kazandırmak için girişimde bulunmak bir kenara buraların yolu dahi dökülmemiş. Buraları ziyaret etmek isteyen misafirler araçla kilometrelerce yol gelip birde uzunca bir yol yürümek zorunda kalıyor. Kuştul ve Vazelon’u define avcılarına ve doğanın merhametine terk ettik.
Saadet Partisi Maçka İlçe Başkanı Hikmet Aydın

Ali TİRİTOĞLU