LÜTFEN EVDE KALALIM!

LÜTFEN EVDE KALALIM!

LÜTFEN EVDE KALALIM!

LÜTFEN EVDE KALALIM!

Trabzon Kültürünü Tanıtma Derneği Başkanı Metin Kurt, ülkemizin zor bir süreçten geçtiğini belirterek Trabzonlu vatandaşlara ‘Evde Kal’ çağrısı yaptı.

Tüm dünyayı ve ülkemizi de etkisi altına alan Covit-19 koronavirüs salgını dolayısıyla alınan tedbirler kapsamında halktan mecbur kalmadıkça sokağa çıkmaması istenirken, özellikle yüksek risk grubunda bulunan kronik hastalığı olanlar ile 65 yaşın üzerindekiler için bu yasak bağlayıcı nitelikteydi.

HER KESİMDEN YÜKSELEN ORTAK SES ‘EVDE KAL’  
Bu kişilerin ihtiyaçları il ve ilçelerde oluşturulan Vefa grupları vasıtasıyla karşılanırken, ‘Evde Kal Türkiye’ çağrısı ise siyasetçisinden, sporcusuna, sanatçısından, STK’sına kadar her kesim tarafından sürekli olarak gündemde tutulmaya devam etti.
Bunlardan biri olan Trabzon Kültürünü Tanıtma Derneği Başkanı Metin Kurt, Trabzon halkının uyarılara riayet etmesini ve güvende olmak için evde kalmasını istedi.

UYARILARI DİKKATE ALALIM
Trabzon Kültürünü Tanıtma Derneği Başkanı Kurt, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;
“Kıymetli Trabzonlu hemşehrilerimiz. Tüm dünyaya yayılmış olan Covit-19 virüsüne karşı yetkililerimizin uyarılarına uyalım. Evde kalalım. İtalya ve İspanya gibi olmayalım. Trabzon halkımız geçmişte tarihi kayıtlarda 1565 ve 1837 yıllarında veba salgınında çok daha fazla kayıplar vermiştir. Veba salgınının kendi kendine kaybolduğu kayıtlarda mevcuttur. Vebanın İslâm ülkelerinde çok daha az yıkıcı olması, temizlikten ve tedbirlere uymalarından kaynaklıdır. Şimdi de benzer virüs salgınında da temizliğe ve tedbirlere en çok uyan ülkeler en az kayıpla atlatacaktır.”

BİZ ATALARIMIZDAN DAHA ŞANSLIYIZ
Gezmek ve eğlenmenin herkesin hakkı olduğunu ancak içinde bulunduğumuz zamanın fedakârlık gerektirdiğini hatırlatan Metin Kurt; “Gezmeye ve eğlenmeye meyilli
Trabzon halkı olarak gezmeye ve eğlenme zevkine meyilli hemşerilerimize lütfen evde kalın diyoruz.” dedi.
Açıklamasında bugün içinde bulunduğumuz durumun geçmişte benzer sıkıntıya duçar olanlardan daha kötü olmadığını vurgulayan Trabzon Kültürünü Tanıtma Derneği Başkanı Metin Kurt; “Biz muhacirlik, yokluk ve büyük sıkıntılar çeken dedelerimizden daha şanslıyız.  Nisan ayı çok önemli! Lütfen tedbir kurallarına uyalım. Bağışıklık sistemimizi diri tutan gıdalar alalım. Bu günler de geçecek, çok güzel günler gelecek. Hep beraber göreceğiz, biraz sabır... Lütfen evde kalalım!” ifadelerini kullandı.
Ali TİRİTOĞLU