LETONYA İLE 4 KONUDA İŞBİRLİĞİ

LETONYA İLE 4 KONUDA İŞBİRLİĞİ

LETONYA İLE 4 KONUDA İŞBİRLİĞİ

LETONYA İLE 4 KONUDA İŞBİRLİĞİ 

LetonyaBüyükelçisi Vaivars, TTSO’yu ziyaretinde iş birliği konularında görüş alışverişinde bulundu. 

Letonya’nın Ankara Büyükelçisi Peteris Vaivars, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nı (TTSO) ziyaret ederek iş birliği konularında görüş alışverişinde bulundu. TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Letonya ile sağlık turizmi, somon yetiştiriciliği, yazılım ve fuar konularında ortak çalışmalar yapmak istediklerini vurguladı.

ALTYAPIMIZ VAR 
Letonya’nın Ankara Büyükelçisi Peteris Vaivars beraberinde Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Nevzat Özer ve elçilik yetkilileriyle TTSO’yu ziyaret etti. Başkan Çelebi, sağlık turizmiyle ilgili Gürcistan ve Azerbaycan pazarında önemli çalışmalar yaptıklarını ve Avrupa ile de ortak çalışma yapmak istediklerini belirterek; “Altyapımız var. 2 – 3 aylık yoğun turizm sezonu dışında uygun fiyatlarla konaklama ve sağlıklı turizmi imkânı sağlayabiliriz. Kış mevsimi Trabzon’da ılıman geçiyor. Yazları da Letonya’ya bir turizm hareketi yaratabiliriz. Acenteleri karşılıklı olarak ağırlayalım ve bir çalışma gerçekleştirilsin. Örnek tur paketleri ortaya çıkarılsın.” dedi.

ORTAK ÇALIŞMAYA HAZIRIZ 
Başkan Çelebi, ayrıca somon yetiştiriciliği konusunda da iş birliği yapmak istediklerini vurgulayarak; “Letonya yazılımda da iyi bir noktada. Bu anlamda da ortak çalışmaya hazırız” ifadesini kullandı.
Büyükelçi Peteris Vaivars, Letonya’da Eylül ayında gıda, Kasım ayında ise yazılımla ilgili bir fuar düzenleneceğini belirterek, Türk firmalarını bu fuarlarda görmek istediklerini vurguladı.