KUŞLARI YALNIZ BIRAKMADILAR

KUŞLARI YALNIZ BIRAKMADILAR

KUŞLARI YALNIZ BIRAKMADILAR

KUŞLARI YALNIZ BIRAKMADILAR

Trabzon Vefa Sosyal Destek Grubu, sokağa çıkma kısıtlamasında kedi ve köpeklerde olduğu gibi kuşları da yalnız bırakmadı.

Trabzon’un Ortahisar ilçesinde Vefa Sosyal Destek Grubu, sokağa çıkma kısıtlamasında kuşları yalnız bırakmayarak sahile yem bıraktı.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDA KUŞLARI YALNIZ BIRAKMADILAR
Ortahisar Vefa Sosyal Destek Grubu, sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu hafta sonu duyarlılık göstererek kuşları aç bırakmadı. Vefa Sosyal Destek Grubu, Yalıncak ve Akçaabat arasındaki sahil ve bazı parklara yem bırakarak, kuşların yemek ihtiyaçlarını giderdiler.

SAĞDUYULU DAVRANMALIYIZ
Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, mesai arkadaşlarını tebrik ederek yaptıkları işin takdire şayan olduğunu belirtti.
Ortahisar Belediye Başkanı Genç; “Soğuklar gelmeye başladı. Hayvanlarımız ise hem bu soğuktan etkileniyor hem de aç kalıyorlar. Kuşların birçoğunun açlıktan ve soğuktan etkilendiğini gördük. Biz de kuşların aç kalmaması için bir şeyler yapalım dedik.


ÖRNEK BİR DAVRANIŞIN MUTLULUĞU İÇİNDEYİZ
Sokağa çıkma yasağının olduğu ve esnaf dükkânlarının kapalı olduğu bu günlerde kuşların beslendikleri yerler de kapalı. Biz de Ortahisar Belediyesi olarak hafta sonu ve haftanın belirli günlerinde Yalıncak ve Akçaabat arasındaki sahil ve bazı parklarımıza yem bırakıyoruz. Sahile bıraktığımız yemlerden kuşlar yiyerek kışın karınlarını doyuruyor. Herkes aynı hassasiyeti gösterirse birçok kuş ve sokak hayvanı aç kalmaz ve kışı rahat geçirir. Örnek bir davranış sergilemenin mutluluğu içindeyiz” dedi.