KTÜ'DEN BİR DESTEK DAHA
KTÜ’den korona ile mücadeleye önemli bir destek daha geldi. Toplanacak olan plazmalardan, yapılacak antikor titresiyle virüs nötralizan etkinliği artırılacak.
Türkiye’nin koronavirüs salgını ile mücadelesine önemli ölçüde destek veren Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) koronavirüs ile mücadeleye yeni bir proje desteği daha sağladı.
KTÜ’DEN PROJE DESTEĞİ
Karadeniz Teknik Üniversitesi, bilimsel araştırma projesi çerçevesinde, koronavirüs ile mücadele kapsamında önemli bir projeyi hayata geçiriyor.
Hazırlanan projeye 100 bin TL’lik destek sağlanırken, proje kapsamında toplanacak olan plazmalardan, yapılacak antikor titresiyle virüs nötralizan etkinliği artırılacak.
ÖNEMLİ KATKISI OLACAK
Ülkemizin koronavirüsle mücadelesini temin amacıyla hazırlanan proje kapsamında sadece takip edilen hastaların etkin tedavisi değil aynı zamanda ileride karşılaşılabilecek korona atakları ve salgınlarda önemli katkı sağlanması hedefleniyor.