“KTÜ'DE NELER OLUYOR?”

“KTÜ

“KTÜ'DE NELER OLUYOR?”

“KTÜ'DE NELER OLUYOR?”

Son zamanlarda KTÜ’de yaşanan gelişmeler ve ortada dolaşan iddialara dikkat çeken Eğitim-İş Şube Başkanı Özlü, Valilik ve YÖK’ü göreve davet etti.

Eğitim ve Bilim İşgörenleri (Eğitim-İş) Sendikası Trabzon Şube Başkanı Tamer Özlü, son dönemlerde Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde (KTÜ) yaşanan gelişmelere ve ortaya atılan iddialara dikkat çekerek konunun araştırılmasını istedi.

KTÜ ARAŞTIRILMALI!
Eğitim-İş Trabzon Şube Başkanı Tamer Özlü, KTÜ’de yaşanan gelişmelere ilişkin yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
“Rektör aile şirketi mi kurdu? KTÜ rektörü Süleyman Baykal’ın üç kızının, iki damadının ve bir yeğeninin üniversitede öğretim görevlisi olduğu ortaya çıktı.
KTÜ’de görevli bir öğretim görevlisinin iddiasına göre rektörün damadı üniversitede usulsüz şekilde göreve başlatıldı.
20 Mayıs 1955’te kurulan KTÜ geçmişten günümüze dek bu derece zan altında bırakılmamıştır. İddialar derhal araştırılarak rektörün bu konuda suç teşkil eden uygulamaları varsa hesap vermelidir.

VALİLİK VE YÖK’Ü GÖREVE ÇAĞIRDI
Trabzon Valiliğini ve YÖK başkanlığını göreve davet ediyoruz.
Eğitim-İş olarak bu güne kadar çağdaş, bilimsel ve laik eğitimi savunduk ve savunmaya devam edeceğiz. Bunun yanında liyakati ile değil de aile ilişkileri ile bir makam sahibi olan kişilerin de karşısında olacağız.
KTÜ rektörünün yaptığı uygulamaların takipçisi olacağız.
Yönetim Kurulu Adına Tamer Özlü (Şube Başkanı)”
Ali TİRİTOĞLU