KTÜ’DE HER ŞEY ÖĞRENCİLER İÇİN

KTÜ’DE HER ŞEY ÖĞRENCİLER İÇİN

KTÜ Rektörü Çuvalcı’nın belediyelerden istediği her şey öğrencilerin geleceğine yönelik kazanımlardan ibaretti.

KTÜ’DE HER ŞEY ÖĞRENCİLER İÇİN

KTÜ Rektörü Çuvalcı’nın belediyelerden istediği her şey öğrencilerin geleceğine yönelik kazanımlardan ibaretti. 

KTÜ ile Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği arasında imzalanan protokol kapsamında ilk toplantı, Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı başkanlığında, akademisyenler ve ilçe belediye temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

STAJ KONTENJANI VE İKİLİ İŞBİRLİĞİ 
Rektörlük Senato Salonu’nda yapılan toplantıda; Belediyeler ve üniversite arasında sürekli iletişimi ve bağlantıyı sağlayacak bir ekip ya da birim oluşturulması. Belediyenin değişik birimleri için her yıl için belirli sayıda lisans öğrencisine özel olarak tahsis edilmiş staj kontenjanı ile lisans ve lisansüstü öğrencilere yönelik ders içi paylaşımı hususunda ikili iş birliklerinin yapılması. 

ÖĞRENCİLERE TEŞJİK BELEDİYELERDEN!
Lisans ve lisansüstü düzeyde tez çalışmalarının ve öğrenci projelerinin belediyelerin ihtiyaç duyduğu konularda yapılmasına olanak sağlanması noktasında belediyelerin, öğrencilerin bu konulara yönlendirilmesi için ödül ve maddi destek gibi teşvik edici mekanizmaları geliştirmesi. Belediye çalışanlarının bilgi, beceri ve yetkinliklerinin artırılmasına ve iklim değişikliği, göç, çevresel atıklar gibi sorunlarla mücadelede yönetsel kapasiteyi geliştirmeye yönelik çeşitli eğitim ve seminerler düzenlenmesi konusunda iş birliklerinin oluşturulması. 

BELEDİYELER ÜNİVERSİTELER İÇİN ÇALIŞACAK 
Öğrencilerin ya da akademisyenlerin saha çalışmalarında gerekli verilere ulaşması noktasında ilgili belediyeler tarafından gerekli desteğin sağlanması. Akademisyenler ve belediyeler arasında akademik çalışmalar ve projeler konusunda karşılıklı iş birliği ve diyaloğun geliştirilmesi. Uygulayıcı ve akademisyenleri bir araya getiren Kamu Yönetimi Forumu (KAYFOR), Kamu Yönetimi Sempozyumu (KAYSEM) ve Kentleşme Forumu (KENTFOR) gibi gelenekselleşmiş kamu yönetimi toplantılarının Trabzon’da düzenlenmesi konusunda iş birliği yapılması. Akademisyenlerden belediye hizmetlerinin iyileştirilmesi ya da çeşitli sorunların çözümü hakkındaki fikir ve önerilerin alınması ana başlıkları görüşülerek geliştirilebilecek somut çalışmalar noktasında istişarede bulunuldu.