KTÜ’DE GELİŞİM GÜNLERİ
Trabzon’da KTÜ Elektrik-Elektronik Kulübü tarafından “15. Kariyer Gelişim Günleri” düzenlendi.
Trabzon'da, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Elektrik-Elektronik Kulübü tarafından 29 Nisan 2025 Salı günü “15. Kariyer Gelişim Günleri”gerçekleştirildi.
KTÜ TÜRKİYE’DEKİ 4. ÜNİVERSİTE!
Böylesine bir etkinliğin KTÜ’de gerçekleşmiş olmasından duydukları memnuniyeti dile getiren KTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Temiz, KTÜ Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen programda, KTÜ’nün Türkiye’de kurulan dördüncü üniversite olduğunu hatırlattı.
Temiz, bu tür programların, öğrencilerin mesleki kariyerlerinin şekillenmesine ve geleceğe ait umutlarının yeşermesine aracı olacağını belirtti.
KARİYER PLANLAMASI ÜNİVERSİTEDEN BAŞLIYOR
Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ayten Atasoy ise iş dünyasının hızlı değiştiği ve teknolojinin her geçen gün dönüştüğü çağda, öğrencilerin artık kariyer planlamasını üniversite sıralarında yapmaya başladığını ifade etti.
Öğrencileri ilham alabilecekleri kişilerle buluşturmayı amaçlayan etkinliğe ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Atasoy, Elektrik-Elektronik Kulübünün sadece teknik faaliyetlerle değil, sosyal, kültürel ve kariyer odaklı etkinliklerde de öğrencilerin gelişimine katkıda bulunduğunu kaydetti.
KATILIMCILAR BİLGİLENDİRİLDİ
Elektrik-Elektronik Kulübü Danışmanı, Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Mehmet Nuroğlu da kulüpteki faaliyetlere ilişkin katılımcılara bilgi sundu.
Otomotiv sektöründe faaliyet gösteren iş insanı Cihat Bakırcı, öğrencilere mesleki tecrübelerini anlattı.Kulüp temsilcileri, konuşmaların ardından katılımcılara plaket verdi. İti gün süren program, bankacılık ve otomotiv gibi çeşitli sektör temsilcilerinin katıladığı 8 oturumun ardından sona erdi.
AA