KTÜ Farabi Hastanesi’nde, Gırtlak Kanserine Lazerli Çözüm

KTÜ Farabi Hastanesi’nde, Gırtlak Kanserine Lazerli Çözüm

KTÜ Farabi Hastanesi’nde, Gırtlak Kanserine Lazerli Çözüm

KTÜ Farabi Hastanesi’nde, Gırtlak Kanserine Lazerli Çözüm

 

 

R.E. isimli 64 yaşındaki kadın hasta, ses kısıklığı ve yutma güçlüğü şikâyetleriyle KTÜ Farabi Hastanesi KBB Kliniği’ne başvurdu

 

Yapılan tetkikler sonrası hastanın “Ses Teli Kanseri“ olduğu ve erken evrede tespit edildiği anlaşıldı Hasta, KTÜ Farabi Hastanesi KBB Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet İMAMOĞLU ile aynı klinikten Doç. Dr. H. Bengü ÇOBANOĞLU’nun bulunduğu ekip tarafından lazer yöntemiyle ameliyat edildi. Klasik açık cerrahi yöntemine gerek kalmadan gerçekleştirilen tedavi ile hasta, şifa buldu ve taburcu edildi.


Erken evre gırtlak bölgesi kanserlerinde lazer ile boyundan herhangi bir ameliyat kesisi veya boğazdan delik açılmadan tedavi mümkün olmaktadır. Türkiye’de nadir merkezde, bölgemizde de KTÜ Farabi Hastanesi’nde yapılan bu ameliyat sayesinde hastalarımız, bir gün içinde kanserli dokudan kurtulup taburcu olabilmektedir. Hastalarda herhangi bir kesi veya delik açılmadığı için boyun bölgesinde herhangi bir ameliyat izi görüntü de oluşmamaktadır.

 

Prof. Dr. Mehmet İMAMOĞLU; “Uzun süreli ilaç tedavisi ile düzelmeyen ses kısıklıklarında, mutlaka bir KBB uzmanına muayene olunması hayati öneme sahiptir. Bu sayede erken evrede hastalığı tespit edilen hastalarımıza uygulanan lazer ameliyatı ile hastalarımız kısa sürede ve boyun bölgelerinde herhangi bir iz kalmadan günlük hayatlarına dönebilmektedir.” dedi.

 

Doç. Dr. H. Bengü ÇOBANOĞLU; “Hastanemiz, bölgedeki tek Kanser Merkezi olarak hizmet vermektedir. Kliniğimizde; dil, dudak, gırtlak, ağız tabanı ve tükürük bezi kanserleri olan hastalara, şifa dağıtmaya çalışıyoruz. Sağlık Turizmi kapsamında, sayıları her geçen gün artan uluslararası hastaların da şifa merkezi konumuna geldik. Tecrübeli kadromuz ve sahip olduğumuz ileri teknoloji sayesinde kaliteli hizmet sunmaktan memnuniyet duymaktayız.” dedi.