KTÜ Farabi Hastanesi Bünyesinde, Kozmetoloji Polikliniği Hizmete Açıldı

KTÜ Farabi Hastanesi Bünyesinde, Kozmetoloji Polikliniği Hizmete Açıldı

KTÜ Farabi Hastanesi Deri ve Zührevi Hastalıkları Bölümü bünyesinde Kozmetoloji Polikliniği hizmet vermeye başladı

KTÜ Farabi Hastanesi Bünyesinde, Kozmetoloji Polikliniği Hizmete Açıldı

 

KTÜ Farabi Hastanesi Deri ve Zührevi Hastalıkları Bölümü bünyesinde Kozmetoloji Polikliniği hizmet vermeye başladı. Bu ünite ile kozmetik işlemler Üniversite Hastanesi çatısı altında artık güvenli bir şekilde yapılabilecektir.

 

 

Deri ve Zührevi Hastalıkları Ana Bilim Dalı akademisyenlerinden Doç. Dr. Deniz AKSU ARICA ve Doç. Dr. Leyla BAYKAL SELÇUK’un verdiği bilgiye göre, KTÜ Farabi Hastanesi’nde zaten yapılmakta olan kozmetik işlemlerin, Kozmetoloji Polikliniği bünyesi altında toplanarak uygulamaların daha geniş bir kesime yayılması sağlandı. Bu sayede, kozmetik ihtiyaçlar nedeniyle kliniğe başvuran bireyler, Kozmetoloji Polikliniği’nde estetik açıdan bir bütün olarak değerlendirilerek bilimsel veriler doğrultusunda beklentilere uygun, doğru kozmetik işlem önerileri alabilmekte ve bu işlemlere güvenilir bir ortamda, uygun fiyatlarla ulaşma imkânına kavuşmaktadır. Öğretim Üyeleri, Estetik Ve Kozmetik Dermatoloji alanında her gün yeni gelişmeler olduğunu ve bu yeniliklerin yakından takip edilerek polikliniğe başvuran hastaların yenilikler ve gelişmeler konusunda bilgilendirilebildiğini belirtti.

Doç. Dr. Leyla BAYKAL SELÇUK, “Günümüzde estetik kozmetik işlemlere yoğun bir talep olmaktadır. Güvenilir olmayan merkezlerde, hekim dışı bireyler tarafından maddi kaygılarla yapılan uygulamalar bazen geri dönüşü olmayan ciddi sorunlara yol açabilmektedir. Bu poliklinikte, üniversite bünyesinde akademik olarak yetkin ve kozmetik işlemlerde deneyimli hekimler tarafından güvenilir ellerde, ulaşılabilir makul ücretlerle estetik kozmetik işlemlerin yapılması hedeflenmektedir. Kozmetoloji Polikliniği’nde; saç tedavileri, leke (güneş ve gebelik), cilt gençleştirme, kılcal damarlar, kızarıklık tedavisi, akne izleri, gözenek küçültme, deri çatlakları ve kırışıklıkları azaltma amaçlı botoks, PRP (trombositten zengin plazma), mezoterapi, peeling, lazer ve ışık sistemleri uygulaması yapılmaktadır.  Bu işlemler, merkezimizdeki hastalarımıza, tamamen Dermatoloji Uzmanları tarafından, daha güvenli ellerde uygulanabilecektir. Merkezde, estetik işlemler güvenle gerçekleştirilebilirken bu işlemler hakkında danışmanlık almak da mümkün olabilecek ve tedaviler gerekli görülen durumlarda tıbbi olarak da desteklenebilecektir.” dedi.

Doç. Dr. Deniz AKSU ARICA, “Kozmetik sektörü, tüm dünyada günden güne gelişmektedir. Pandemi döneminde, her ne kadar alışkanlıklar değişse ve insanlar evlerinden daha az çıksa da kozmetik sektörü büyümeye devam etti. Bu dönemde, görüntülü online görüşmeler ve özçekimler, insanların yüz görünümlerine daha da odaklanmalarına yol açtı. Son dönemde, Corona virüse karşı etkin aşılama ile sağlanan gevşeme, ertelenen kozmetik işlem başvurularını da artırdı. Günümüzde başta sosyal medyanın etkisiyle oluşan güzellik algısı, estetik uygulamalara da talebi artırdı. Artan talep, ne yazık ki kar amacıyla merdiven altı olarak tabir edilen, ehil olmayan ellerde yasal olmayan uygulamalara da yol açtı. Polikliniğimize ne yazık ki hemen her gün özellikle hekim dışı kozmetik uygulamalara bağlı, bazıları kalıcı olabilen komplikasyonlarla hasta başvuruları olmaktadır. Hastalar güven duyacakları ve kısmen ucuz olabilecek bir yer arıyor. Kozmetoloji Polikliniği ile halkın kozmetik işlemler konusunda doğru bilgilendirilmesi, gerçekçi kozmetik önerilerin sunulması, doğru endikasyonda ve doğru işlemin, uzman eller tarafından uygun fiyatlarla yapılmasını hedefledik. Sosyal medyada hemen her gün uzman olmayan kişiler tarafından yeni bir deri bakımı önerisi yapılmakta, günden güne farklı estetik akımlar doğmakta ve bunlar hem gereksiz maddi külfete hem de bazen kalıcı olabilen yan etkilere yol açabilmektedir.  Bu poliklinik sayesinde kozmetik işlemler ve ürünler konusunda halkımızın kolay ulaşabileceği, doğru bilgilenebileceği ve doğru ürün tavsiyeleri alabileceği bir ortam da sağlandı. Böylece insanlar sosyal medyadaki reklam tuzaklarından, yanlış ürün seçimleri ve yanlış uygulamalardan da korunabileceklerdir.” 

Doç. Dr. Leyla BAYKAL SELÇUK, genç kızların dudaklarını vakumlayarak büyütmeye çalıştığı uygulamaların olduğunun anımsatılması üzerine "Gençlerin o bölgedeki kanı, negatif basınçla çekerek bir nevi orada kanda toplanma yapıyor. Bu tür uygulamalar, sadece kalıcı değil son derecede de tehlikelidir. Orada bir problem oluşturabilir; enfeksiyon ve kangren sonradan dolaşımda bir bozukluğa neden olabilir. Bu akımlar son derece yanlış olabilir." dedi.

Doç. Dr. Deniz AKSU ARICA, “Hastalarımıza mesajımız, cildinizi muhakkak bu konuda uzman kişilere emanet edin. Çünkü bu alanda Güzellik Uzmanı, Estetiysen olduğunu söyleyerek cilt hastalıkları hakkında kendince öneride bulunan kişiler çok fazla. Bir yerden 2-3 haftalık kurs alınarak Cilt Bakım Uzmanı olunamaz. Dermatoloji ya da Cildiye olarak da bilinen Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanlığı, 6 yıllık Tıp Fakültesi eğitiminin ardından Tıpta Uzmanlık Sınavı’na girilerek kazanılan en az 4 yıllık Uzmanlık eğitimi sonucu alınabilmektedir. Cildiniz değerlidir ve Uzman Hekime emanet edilmelidir." dedi.