KTÜ Diş Hekimliği Fakültesi'nde Mezuniyet Coşkusu

KTÜ Diş Hekimliği Fakültesi

Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi 2021-2022 Akademik Yılı 12. Dönem Mezuniyet Töreni, Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Düzenlenen tören ile diplomalarını alan 91 Diş Hekimi, aileleriyle birlikte mezuniyet coşkusunu

KTÜ Diş Hekimliği Fakültesi'nde Mezuniyet Coşkusu

 

Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi 2021-2022 Akademik Yılı 12. Dönem Mezuniyet Töreni, Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Düzenlenen tören ile diplomalarını alan 91 Diş Hekimi, aileleriyle birlikte mezuniyet coşkusunu paylaştı.

Mezuniyet Törenine, Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Akif CİNEL, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tamer TAŞDEMİR, Trabzon Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Dr. Önder TAŞAN ile Üniversitemiz akademik ve idari personeli, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende, açılış konuşmalarını sırası ile Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Doktor Önder TAŞAN, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tamer TAŞDEMİR ve Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI yaptı.

"Zorlu ve uzun beş yıllık eğitim-öğretim sürecini layıkıyla taçlandırmış bulunmaktasınız." sözleri ile yeni mezunlara seslenen Rektörümüz konuşmasında “Diş Hekimliği Fakültemiz bugün gerek yeni nesil teknolojik cihazların kullanımı gerekse sahip olduğu fiziki olanaklar ve kapsamlı eğitimi sayesinde tercih edilen bir fakülte olarak ulusal ve uluslararası alanda, verimli ve kaliteli bir sağlık hizmeti sunacak bilgi ve beceri ile donatılmış mezunlar vermektedir. Sevgili gençler, çağın gereklerine uygun olarak aldığınız eğitim ile mezun olmuş bulunmaktasınız. Üniversitemizin ulusal ve uluslararası platformlarda bilim dünyasına sağladığı ve sağlamaya da devam edeceği katkılara, sizlerin çok daha yenilerini ekleyeceği yönündeki inancımız ve güvenimiz sonsuzdur. Beşeriyete ait olana vereceğiniz değer ve mesleki etik kurallarının sizlere rehber olması ümidiyle yolunuz açık olsun.” dedi.

Konuşmaların ardından derece elde eden ilk üç öğrenci; Elif YILDIZ, Ekrem SÜPÜRGECİ ve Hilal SERT’e Rektörümüz ve Öğretim Üyeleri tarafından plaket ve hediye takdim edildi.

Törende, Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyeleri; Prof. Dr. Tamer TÜZÜNER, Prof. Dr. Fatih Mehmet KORKMAZ, Prof. Dr. Sedanur TURĞUT ve Dr. Öğr. Üyesi Efe Can SİVRİKAYA'ya, Rektörümüz tarafından bilimsel yayın başarılarından dolayı plaket ve belge takdim edildi.

2021-2022 Akademik Yılı Dönem Birincisi Elif YILDIZ'ın konuşma yapmasının ardından tüm Öğretim Üyeleri, mezun öğrencilere mezuniyet belgelerini verdi. Yeni mezunlara, Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Mehmet KORKMAZ’ın meslek yeminini ettirmesi ve keplerin havaya atılmasıyla tören sona erdi.