KRİZLERİ FIRSATA ÇEVİRMEK

KRİZLERİ FIRSATA ÇEVİRMEK

KRİZLERİ FIRSATA ÇEVİRMEK

KRİZLERİ FIRSATA ÇEVİRMEK

Trabzon´da firmalara verilen kriz döneminde yönetim süreci eğitiminde, kriz döneminin beraberinde getireceği fırsatlara dikkat çekildi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası´nda (TTSO) düzenlenen eğitim seminerinde firmalara kriz dönemlerinde yönetim süreci ve Profesyonel Satış Programı konularında bilgi verildi.
Eğitim Danışmanı ve Satış Koçu Hakan Met tarafından verilen eğitimde işletmelerin kriz dönemlerinde izlemesi gereken yönetimsel süreçler ve satış faaliyetleri konuları üzerinde duruldu.

?KRİZ DÖNEMLERİ BERABERİNDE FIRSATLARI DA GETİRİR?
Hakan Met, eğitim seminerinde katılımcılara şu bilgileri verdi;  
?Günümüzde işletmeler bazı dönemlerde çevresel ve işletme kaynaklı etkenlerden dolayı kriz sürecine girerler ve bu zorlu süreci yaşamak ve yönetmek durumunda kalırlar. Çevresel etkenlerde, siyasi ? hukuksal, ekonomik gelişmeler, doğal afetler, teknolojik gelişmeler ve uluslararası çevrelerde yaşanan yaklaşımlar karşımıza çıkar. İşletme kaynaklı etkenlerde ise işletme yapısı ve üst yöneticilerin etkileri ön plandadır. Her iki etken grubunda da işletmelerin erken müdahale ve farklı yönetim şekillerine geçmeleri kaçınılmaz hale gelir. Aksi haller işletmelerin yaşamını tehdit eder. Kriz süreci yönetiminde işletmelerdeki üst yöneticilere çok önemli roller düşer. Bu dönemde radikal karar almaları ve klasik yöntem dışına çıkmaları gerekir. Bu konularda dışarıdan danışmanlık desteği de alabilirler.

?ÖNEMLİ OLAN İDEAL OLANI BULMAK?
Önemli olan işletme için en ideal çözümü tespit edip uygulamaktır. Kriz dönemleri sadece tedbir alınması gereken zamanlar değildir. Aynı zamanda beraberinde fırsatlar da getirir. Bu fırsatlar ile işletmeler farklı alanda büyüme imkânları yakalar. Ülkemizde bu tür örnekleri görebiliriz. Fırsatların yanı sıra bir diğer yönü de krizlerin işletmelerde olumlu sonuçları da oluşturabilmesidir. Kriz dönemleri şirketlerin zayıf yönlerinin ortaya çıkması ve yeni stratejilerin belirlenmesi, yeni markaların oluşması için bir fırsat olarak görülebilir.?
Hakan Met, profesyonel satış programının ise işletmelerin kendilerini geliştirerek büyümelerine yardımcı olan sürdürülebilir bir eğitim programı olduğunu ifade etti.