KREDİLERİN TİTİZLİKLE VERİLMESİ ÜRETENLERİN ÖNÜNÜ AÇAR

KREDİLERİN TİTİZLİKLE VERİLMESİ  ÜRETENLERİN ÖNÜNÜ AÇAR

TTSO Başkanı Çelebi; “Kredilerin daha titiz verilmesi, üretim yapanların önünün açılması gerek!”

KREDİLERİN TİTİZLİKLE VERİLMESİ 
ÜRETENLERİN ÖNÜNÜ AÇAR 

TTSO Başkanı Çelebi; “Kredilerin daha titiz verilmesi, üretim yapanların önünün açılması gerek!”

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi, üretim, istihdam ve ihracatın korunması için reel sektörün uzun vadeli kredi taleplerinin mutlaka karşılanması gerektiğini ifade etti. 

TEŞVİKLER DENGELİ OLMALI 
Başkan Çelebi; “Ancak bu kredilerin titiz şekilde verilmesi, üretim yapanın önünün açılması amacıyla kullanılması şarttır. Ayrıca istihdamın düşmemesi için sigorta giderlerine destek sağlanmalıdır. Bölgeler arasındaki teşviklerin daha dengeli olarak uygulanması yatırımın da daha dengeli dağılımını sağlar.” dedi.

İŞ DÜNYASI, BANKACILARLA BULUŞTU 
Halkbank Bölge Müdürü Ömür Batur ve Trabzon Merkez Şube Müdürü Emin Can Yalmanoğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ederek Başkan Erkut Çelebi, Meclis Başkanı Şadan Eren ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Ziyarette iş dünyasının finansmana erişimi ve sektörlerin son durumuyla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

ÜRETİM YAPANIN ÖNÜ AÇILMALI 
TTSO Başkanı Erkut Çelebi, uzun vadeli yatırım finansman imkânlarının artırılması gerektiğini vurgulayarak; “Üretim yapanın, istihdam sağlayanın, ihracatla ülkeye döviz kazandıranın önünün açılması gerekiyor. Bu anlamda kredilerin doğru şekilde kullandırılması önemli. Gerçekten üretim yapanlara kredi imkânları sağlanmalıdır. İstihdamın korunması için sigorta giderlerine destek verilmelidir. Bölgesel teşviklerin de daha dengeli şekilde olması yatırımı daha geniş bir coğrafyaya dağılımını, dolayısıyla belli bölgelere göçleri de önler.” ifadesini kullandı.