KORSANA GEÇİT YOK!

KORSANA GEÇİT YOK!

KORSANA GEÇİT YOK!

KORSANA GEÇİT YOK!

2019-2020 eğitim ve öğretim yılında öğrenci servislerinde daha etkin bir denetim yapacaklarını belirten Keleş; ?Korsan servislerle daha etkin mücadele edilecek.?

Trabzon Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Muhsin Keleş, 2019 ? 2020 eğitim ve öğretim yılında öğrenci servislerinde çok daha etkin bir denetim yapacaklarını belirtti.

BELGESİZ VE YETKİSİZLERE DİKKAT!
Başkan Keleş; ?Servis işletmecisi esnafımızdan araçlarını yönetmeliğe göre sezona hazırlamalarını; velilerimizin, okul servisi seçme konusunda dikkatli ve duyarlı olmasını, korsan servis olarak nitelendirilen araçlardan uzak durmalarını, belgesiz ve yetkisiz kişilere çocuklarımızı asla emanet etmemelerini istiyoruz.? dedi.

TESOB BAŞKANI KARA İLE GÖRÜŞTÜLER
Trabzon Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Muhsin Keleş ve beraberindekiler, Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara´yı ziyaret ederek, yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde yapılan hazırlıklar ve yıl içindeki çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde bulundu. Başkan Kara, tüm öğrenciler, eğitim camiası ve servis işletmecilerine iyi bir yıl geçirmeleri temennisinde bulundu.

?KORSAN SERVİSLERE ÇOCUKLARINIZI EMANET  ETMEYİN?
Trabzon Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Muhsin Keleş, yeni eğitim-öğretim yılının başta geleceğimiz olan öğrencilere, ailelerine, öğretmenlere ve servis işletmecilerine hayırlı olmasını diledi.
Başkan Keleş şunları söyledi;
?Saygıdeğer velilerimizin, okul servisi seçme konusunda dikkatli ve duyarlı olmasını, korsan servis olarak nitelendirilen araçlardan uzak durmalarını, belgesiz ve yetkisiz kişilere çocuklarımızı asla emanet etmemelerini istiyoruz. Servis araçlarının ve bunları kullanan kişilerin yasal gereksinimleri taşıyıp taşımadıklarının odamızdan öğrenebileceğini de tüm velilerimize hatırlatırız.?

?SERVİSLERİN FİYAT TARİFESİ BULUNDURMASI ZORUNLU?
Başkan Muhsin Keleş, Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ve Büyükşehir Belediyesi UKOME tarafından onaylanan fiyat tarifesinin her araçta bulundurulmasının zorunlu olduğunu da hatırlatarak; ?Esnafımızın bir an önce tarifelerini odamızdan temin etmesi gerektiğini özellikle vurgulamak istiyorum. Tarife üst sınırdır ve bu fiyatlandırmaya uymayarak yüksek rakamlar talep eden esnafımız idari para cezalarına maruz kalacaktır. Trabzon Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası olarak yaptığımız araştırma ve çalışmalarımız sonucunda 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında servis ücretlerine zam yapılmasının kaçınılmaz olduğu ortaya çıkmıştır. Bunun sonucunda da servis ücretlerine yüzde 12 zam yapılmıştır. Bu zam son bir yıl içinde artan amortisman ve akaryakıt fiyatlarının çok altındadır. Geçen yıldan bu yana akaryakıt fiyatları yüzde 20, amortisman olarak belirlediğimiz araç lastikleri yüzde 40, bakım onarım hizmetleri yüzde 30, fren balatası yüzde 50, araç içi giderler yüzde 25 oranında artmıştır. Görüleceği üzere servis ücretlerine yapılan yüzde 12´lik zam bu artışların çok altında olup maliyetlerimizi karşılamamaktadır. Ancak ülkemizin üzerine oynanan oyunların farkında olduğumuzu belirterek, ekonomimizin geçtiği zor süreçte üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirdik. Zam oranımızı düşük tutarak hem enflasyonun artmasını hem saygıdeğer velilerimizin ekonomik şartlarda daha fazla ezilmesini engellemeyi amaçladık.?

?DENETİMLERİMİZ YILBOYU SÜRECEK?
Keleş; ?İçişleri Bakanlığımızın genelgesi doğrultusunda korsan taşımacılıkla bu yıl daha etkin şekilde mücadele edeceğimizi; Emniyet, Jandarma ve Belediye ile kurmuş olduğumuz komisyonlar vasıtasıyla yapılacak denetimlerle üyelerimizin hakkını gasp ettirmeyeceğimizi özellikle vurgulamak istiyorum. Servis işletmecisi olan esnafımızdan da araçlarını yönetmeliğe göre bir an önce hazırlayıp Büyükşehir Belediyesi´nce verilen izin belgelerini yenileyerek sezona eksiksiz şekilde girmelerini istiyoruz. 2019-2020 Eğitim ve Öğretim yılının servis işletmecisi esnafımız için kazasız ve bol kazançlı bir yıl olmasını diliyorum.? şeklinde konuştu.