KİTAP GÜNLERİ REKORLA SONA ERDİ

KİTAP GÜNLERİ REKORLA SONA ERDİ

KİTAP GÜNLERİ REKORLA SONA ERDİ

KİTAP GÜNLERİ REKORLA SONA ERDİ 

Toplamda 40 yazar ile 80 yayınevinin katıldığı Kitap Günleri, bu zamana kadar Trabzon’da gerçekleştirilen en kalabalık etkinlik olarak rekor kırdı. 

Ortahisar Belediyesi tarafından düzenlenen ‘3. Kitap Günleri’ Trabzon’da 2023 yılında en çok ziyaretçiyi ağırlayan kitap etkinliği oldu. 

TANINMIŞ SİMALAR TRABZONU DOLDURDU 
Hayati İnanç (Yazar), Prof. Dr. Nurullah Genç (Akademisyen-Yazar), Saliha Erdim (Yazar), Serdar Tuncer (Televizyoncu-Şair) gibi tanınmış simaları ağırlayan Kitap Günleri’ne toplamda 17 bin 945 ziyaretçi geldi. Trabzon’da ilkokul, orta ve lise düzeyinde eğitim veren toplamda 93 okulun öğrencileri etkinliği ziyaret etti. Kitap Günleri, sadece Ortahisar ilçesiyle sınırlı kalmadı; etkinliğe Of, Arsin, Araklı, Beşikdüzü ve Yomra ilçelerinden de okulların katılımı sağlandı.
Öğretmenleri eşliğinde yazarlar ve kitaplarla buluşan öğrenciler tam anlamıyla kitap şöleni yaşadı. Tanınmış yazarların söyleşilerine katılan ziyaretçiler ve öğrenciler, yazarlara kitaplarını imzalatarak onlarla sohbet imkânı buldu ve hatıra fotoğrafı çektirdi. 

HER YAŞ GRUBUNDAN ZİYARETÇİ
Toplamda 40 yazar ile 80 yayınevinin katıldığı etkinlik, Trabzon’da 2023 yılında gerçekleştirilen en kalabalık kitap etkinliği oldu. Yazar Saliha Erdim, Nurullah Genç, Serdar Tuncer ve Hayati İnanç’ın söyleşilerinde koltukların tamamı dolarken, sahne alanında bile yer kalmadı. Ziyaretçilerin bazıları söyleşileri ayakta takip etmek zorunda kaldı. Her yaş grubundan ziyaretçinin katıldığı söyleşiler adeta sohbet havasında geçti. Ziyaretçiler etkinlikten dolayı Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'e teşekkür ederek, etkinliğin her yıl yapılması gerektiğini ifade ettiler. Yayınevleri ve yazarlar da kitaplara gösterilen ilgiden oldukça memnun olduklarını dile getirdi.

“OKULLARDA SÖYLEŞİLER YAPILDI”
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediyesi Başkanı Ahmet Metin Genç, özellikle çocuklara ve gençlere kitap okuma alışkanlığı kazandırabilmek adına organize edilen etkinliğe ilk, orta ve lise düzeyindeki öğrencilerin katılımının sağladığını belirtti. 
Genç; “93 okulumuz Kitap Günlerini ziyaret etmiş, 9 yazarımız ise 23-27 Ekim tarihleri arasında 30 okullarda öğrencilerle söyleşi ve imza günü gerçekleştirdi. Ayrıca yazar-kitap buluşmaları kapsamında yapılan söyleşiler sayesinde çocuk ve gençlerimizin toplum karşısında konuşabilme, değerlendirebilme gibi yetilerine de katkıda bulunduk.” dedi.