KÂİNATTAKİ HER ŞEYDE BİR VEFA VAR!

KÂİNATTAKİ HER ŞEYDE BİR VEFA VAR!

“Mevlid-i Nebi Haftası” dolayısıyla düzenlenen programda konuşan Doç. Dr. Yılmaz, “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” konulu bir konferans verdi.

KÂİNATTAKİ HER ŞEYDE BİR VEFA VAR!

“Mevlid-i Nebi Haftası” dolayısıyla düzenlenen programda konuşan Doç. Dr. Yılmaz, “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” konulu bir konferans verdi.

2021 yılı Mevlidi Nebi haftası etkinlikleri çerçevesinde Maçka İlçe Müftülüğü tarafından “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” konulu panel düzenlendi.

MAÇKA VEFASINI GÖSTERDİ
Maçka Kaymakamı Selim Çomaklı, Kaymakam Refiki Mücahit Aydoğdu, Belediye Başkan Vekili Ömer Faruk Adıgüzel, Maçka İlçe Müftüsü Mehmet Cebeci, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Kumaş, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muhammet Yılmaz. Kendisi de Maçkalı olan Diyanet İşleri Başkanlığı Emekli Baş Müfettişi Prof. Dr. Yakup Çiçek, protokol üyeleri ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.

PEYGAMBERİMİZ VE VEFA
Maçka Müftülüğü Konferans Salonunda düzenlenen program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
Maçka İlçe Müftüsü Mehmet Cebeci yaptığı selamlama konuşmasında Maçka Müftülüğü olarak yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulunurken, ardından kürsüye gelen Maçka Kaymakamı Selim Çomaklı da günün anlam ve önemine dair bir konuşma gerçekleştirdi.
Daha sonra Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muhammet Yılmaz, “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” konulu konferans verdi.


VEFA BİLİNCİYLE YAŞAMAK
Kâinattaki her şeyde bir vefa var diyen Doç. Dr. Muhammet Yılmaz, insanı insan yapan en önemli unsurların başında vefanın geldiğini söyledi. Vefanın unutmamak hatırlamak anlamına geldiğini kaydeden Yılmaz; “Ancak Allah’a olan vefamız, Peygamberimiz Hz. Muhammed’e duyduğumuz vefamızın bilinciyle yaşarsak kendimizi geliştirebiliriz ve düzeltebiliriz. Bu sayede de gelişen ve güzelleşen, gelişirken güzelleşen bir toplum haline gelebiliriz.” diye konuştu.
Doç. Dr. Muhammet Yılmaz’ın verdiği konferansın ardından Maçka İlçe Müftülüğünün Maçka Milli Eğitim Müdürlüğüyle birlikte organize ettiği kompozisyon yarışmasında dereceye girenler ödüllendirildi. Program günün anısına anı fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.

Ali TİRİTOĞLU