KİLOYLA DEĞİL PAKETLE!

KİLOYLA DEĞİL PAKETLE!

İlk çıktığında kasalarla satılan hamsi artık hamsi avı gerçekleşmediği için yarım kiloluk paketlerde ve buzhane ürünü olarak satışa sunuluyor.

KİLOYLA DEĞİL PAKETLE!

İlk çıktığında kasalarla satılan hamsi artık hamsi avı gerçekleşmediği için yarım kiloluk paketlerde ve buzhane ürünü olarak satışa sunuluyor.

Maçka´da ilk çıktığında kasalarla götürülen hamsi artık piyasadan çekilince yiyemeyenler için yarım kiloluk buzhane ürünü paketlerde satılıyor.

HAMSİ PAKETE GİRDİ!
Maçka´nın emektar balıkçı esnaflarından Osman Çoban bu sene hamsinin nihayete erdiğini belirterek, olanlarında buzhane ürünü olduğunu söyledi.
Maçka´nın en işlek günlerinden biri olan ve halk pazarının kurulduğu Çarşamba günü açtıkları tezgâhta balık satışı gerçekleştiren Maçka Balıkçılık işletmecisi Osman Çoban yarım kiloluk paketlerde satışa sunduğu buzhane ürünü hamsilerle dikkat çekti.

HAMSİ DEVRİ KAPANDI
Bu sene hamsinin artık nihayete erdiğini söyleyen Osman Çoban, kasada hamsinin yerine buzluktan çıkan yarım kiloluk paketlerde hamsileri satışa sundu.
Yarım kiloluk paketleri 10 TL´ye sattıklarını belirten Çoban; ?Buzluktan çıkan hamsilerin tekrar buzluğa girme şansı olmadığından ancak satabileceğimiz kadar ya da halkın alabileceği kadar ürün çıkarıyoruz.? diye konuştu.

SATABİLECEĞİMİZ KADAR ÇIKARIYORUZ
Osman Çoban; ?Sabahleyin tezgâha 20 paket hamsi çıkardık. Öğleye kadar 4 paketi satıldı. Akşam pazarda tezgâhlar toplanana kadar kalan 16 paketi sattık sattık. Satamazsak kalanları ya halka dağıtacağız ya da yemek için evimize götüreceğiz.? dedi.

İSTAVRİT, MEVGİT, KIRAÇA
Nisan ayının 15´inde sona erecek olacak olan deniz avı sezonu öncesi denizlerde bildik sofra balıklarından İstavrit, Mezgit ve Kıraça´dan başka balığın çıkmasını beklemediklerini söyleyen Çoban Palamutun tanesini İstavritin ise kilosunu 15 TL´den sattıklarını sözlerine ekledi.

HALK HAMSİ BIRAKMADI
Öte yandan ikindi saatlerine kadar halkın büyük ilgi gösterdiği yarım kiloluk hamsilerin tükendiği gözlendi.
Ali TİRİTOĞLU