KIBRIS TÜRKÜ'NÜN YANINDAYIZ

KIBRIS TÜRKÜ

Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Karaismailoğlu; “Kıbrıs Türkü’nün yanındayız”

KIBRIS TÜRKÜ'NÜN YANINDAYIZ 

Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Karaismailoğlu; “Kıbrıs Türkü’nün yanındayız”

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Adil Karaismailoğlu, KKTC Cumhuriyet Meclisi İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi Başkanı Emrah Yeşilırmak başkanlığındaki heyetle görüştü.

KIBRIS TÜRK’ÜNÜN YANINDAYIZ 
Meclis'te gerçekleşen görüşmede konuşan Karaismailoğlu, her zaman Kıbrıs Türk’ünün yanında olduklarını belirtti.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı döneminde KKTC’yi sık sık ziyaret ettiğini aktaran Karaismailoğlu, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın ortaya koyduğu tavrın ve Kıbrıs’ta iki devletli çözüme destek vermelerinin önemini anlattı. 

KKTC’NİN TANINMA ZAMANIDIR
“Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanınma zamanıdır, biz de bunu tüm platformlarda dile getiriyoruz.” diyen Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda bu durumu dile getirdiğini hatırlattı. 
Karaismailoğlu, uluslararası toplumda KKTC’nin hak ettiği yere gelmesinin en büyük arzuları olduğuna dikkati çekti, bu kapsamda çalışmaya devam edeceklerini söyledi. 

KKTC’YE YOL AĞI!
KKTC’ye yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Karaismailoğlu;“2023 yılı itibarıyla KKTC’ye Ankara kaynaklı, toplam proje bedeli 2 milyar 750 milyon lira olan, 49 kilometresi bölünmüş yol, 13 kilometresi de birinci sınıf olmak üzere toplam 62 kilometre uzunluğunda 5 adet yol yapım projesiyle birlikte 322 kilometre uzunluğundaki üçüncü sınıf yol alanında da yapım onarım çalışmalarımız devam etmekte.” diye konuştu. 

TÜRKİYE’DEN KKTC’YE YATIRIM HAMLESİ 
KKTC Cumhuriyet Meclisi İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi Başkanı Yeşilırmak ise Türkiye’nin KKTC’ye yönelik yatırımlarının çok kıymetli olduğunu vurguladı.
KKTC’deki altyapı ve ulaştırma çalışmalarına değinen Yeşilırmak, bu alanda Türkiye’den yapılan yatırımlara işaret etti. Sahil yollarının, köy yollarının yapılmasının halk için çok önemli olduğunu aktaran Yeşilırmak, bunun dışında ulaştırma alanında yapılan yatırımlar dolayısıyla teşekkür etti.