KIBRIS KARMASI BÜYÜKŞEHİR’DE

KIBRIS KARMASI BÜYÜKŞEHİR’DE

KIBRIS KARMASI BÜYÜKŞEHİR’DE

KIBRIS KARMASI BÜYÜKŞEHİR’DE

‘Kıbrıs Karması’ oyuncuları Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaretlerinde anılarını Başkan Vekili Karaoğlu ile paylaştılar.

Trabzonspor’un ilk şampiyonluğunu yaşadığı Kıbrıs Barış Kupası'nda mücadele eden ‘Kıbrıs Karması’nın 1975 yılındaki oyuncuları, Trabzon Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti.

EFSANE KARMA TRABZON’DA
KKTC Trabzon Başkonsolosu Zalihe Erden, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu ve ‘Kıbrıs Karması’ oyuncuları, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Karaoğlu’nun misafiri oldu.
Trabzonspor-Kasımpaşa maçını izlemek üzere Trabzon’a gelen heyeti ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirten Başkan Vekili Mehmet Karaoğlu, “1974'te Kıbrıs Barış Harekâtı’nın ardından 1975 yılında Türklerin motivasyonunu yükseltmek amacıyla düzenlenen turnuva, yıllardır örnek olarak gösterilmektedir.

“GÖNLÜMÜZDE AYRI BİR YERİ VAR!”
Barış ve kardeşlik içerisinde gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Kupası Turnuvası’nın bizim gönlümüzde de ayrı bir yeri vardır. Trabzonspor, Galatasaray, Beşiktaş ve Kıbrıs Karması’nın mücadele ettiği turnuvada, Trabzonspor, Türkiye 1. Futbol Ligi'ne yükseldikten sonra ilk kupasını almıştır. O günleri sizlerden dinlemekten mutluluk duydum. Trabzon-KKTC ilişkilerinin geliştirilmesine çok önem veriyor ve bu doğrultuda yoğun çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” ifadelerini kullandı.