Kentsel değişim gerçek değil

Kentsel değişim gerçek değil

Kentsel değişim gerçek değil

Kentsel değişim gerçek değil

01.02.2021 Pazartesi günü Maçka Belediyesi olağan Meclis toplantısını gerçekleştirdi.

 

         01.02 2021 Pazartesi günü Maçka Belediyesinde gerçekleştirilen meclis toplantısında n sonra CHP Grup sözcüsü Mehmet Köse yazılı bir açıklama yaptı. “Gündem maddeleri; 1. Bilirkişi seçimi müzakeresi: Mataracı Mahallesine muhtarlık tarafından önerilen üç kişi aynen oybirliğiyle onandı.2. Hibe kabulü müzakeresi: Akp Milletvekili sayın Muhammet Balta tarafından belediyemize hibe edilen çöp kamyonunun kabulü oy birliğiyle onandı.

3. Kamulaştırma müzakeresi: İşte dananın kuyruğunun koptuğu yer.

02.02.2021 günü belediye başkanının basına verdiği habere göre “CHP meclis üyelerinin ret oyuna rağmen Kentsel dönüşüme onay çıktı.”

Haber böyle ama gerçek değil. Çünkü belediye başkanı ilk seçildiği günden itibaren Beşyıldız Konutlarını yıkıp birilerine rant sağlamak için girişimlerde bulundu, fakat her girişimi ters tepti. Çünkü mal sahiplerine bir proje sunamadı, mağduriyetlerini nasıl gidereceğini garanti edemedi, sözde projelerle imza toplamaya çalıştı bunda da başarılı olamadı. İşi şark kurnazlığına döktü. İşte asıl yalan da burada ortaya çıktı.

Meclis toplantısının üçüncü maddesinde görüşülmesi gereken kamulaştırılacak alan Beşyıldız Konutlarının olduğu alan değildi. Kamulaştırılacak alan kendi ifadesiyle maliki belli olmayan, 11 nolu parseldi. Yani hastane ile Beşyıldız Konutlarının arasında kalan alandı. Zira bu alanı kamulaştırırsa belediye Beşyıldız Konutlarına giden yolu kapatacak insanları mağdur edecek ve böylece mal sahiplerinin onayını alabilecekti. Hem de belediye bu alanda mal sahibi olacağından kendi arsasında imar değişikliğiyle Beşyıldız Konutlarının da içinde bulunduğu alanı kapsayan kentsel dönüşüm projesini hayata geçirecekti.

Grup sözcüsü olarak ben Mehmet KÖSE söz alıp konu ile ilgili açıklamalar yapacaktım. Başkan, “Oyunuzu verin, oylamadan sonra size söz verip vermeyeceğime karar veririm.” diyerek oylamayı başlattı. Oysa siz zaten sayısal çoğunluğu sağlamıştınız. Bizlerin yapacağı açıklama sizin üyelerinizin oylarını zaten etkilemeyecekti. Ama siz kaçmayı tercih ettiniz, muhalefetin en küçük eleştirisine dahi katlanamıyorsunuz. Oylamada Mehmet KÖSE, Kani Bahçekapılı, Recep Aksoy olarak üç CHP meclis üyesi ret oyu verdik.

Başkan, toplantı sona erdi diyerek, hızlı hızlı çıkıp gitti.

Şimdi de kamuoyunu yanıltmak için; “Bugün de meclisimizden CHP’li arkadaşlarımızın neye itiraz ettiklerini bilmediklerini düşünsem de onayımızı aldık.” diye açıklama yapıyor. Madem neye itiraz ettiğimizi bilmiyoruz niçin söz hakkı vermedi, niçin gerçek açıklamayı yapmadı. Meclis toplantısında “kentsel dönüşüm” diye bir sözcük dahi geçmedi. Bu yalanlarla nereye kadar devam edebileceksiniz. Niçin çıkıp gerçekleri halka açıklayamıyorsunuz? Unutmayın: çekirge bir sıçrar, iki sıçrar ama üçüncüde nereye düşer bilemem.”