KENT KONSEYİ 5. KEZ TOPLANDI

KENT KONSEYİ 5. KEZ TOPLANDI

Trabzon Kent Konseyi Seçimli Genel Kurul Toplantısı geçtiğimiz hafta içerisinde Başkan Zorluoğlu7nun katılımıyla gerçekleştirildi.

KENT KONSEYİ 5. KEZ TOPLANDI

Trabzon Kent Konseyi Seçimli Genel Kurul Toplantısı geçtiğimiz hafta içerisinde Başkan Zorluoğlu7nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Trabzon Kent Konseyi 5. Seçimli Genel Kurul Toplantısı, Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde yapıldı.

KENT KONSEYİ BAĞIMSIZ OLMALI
Trabzon Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Karal ve Trabzon Sinema Derneği Temsilcisi İnci Emirzeoğlu’nun aday olduğu genel kurulda,  Trabzon Kent Konseyi Başkanlığına Prof. Dr. Hasan Karal seçildi. Genel kurulda konuşma yapan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun sözleri, salonda bulunan tüm kesimlerin beğenisini kazandı. Konuşması boyunca birlik beraberlik vurgusu yapan ve her kesime eşit mesafede olduklarını belirten Başkan Zorluoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanının yörüngesinde bir kent konseyi istemediğini söyledi. Zorluoğlu’nun bu sözleri salonda büyük alkış aldı.

İNSANLARIN YÖNETİME KATILMASINI İSTEDİK
Başkan Zorluoğlu kent konseylerinin kuruluşunda imzası olduğunu belirterek; “Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünde görev yaparken kent konseylerinin kanuna yazılmasında doğrudan görev ifa ettim. İnsanlarımızın yönetime daha fazla katılmalarını sağlayacak mekanizmaları, kanun tasarılarına koymaya özel önem gösterdik. Bunlardan en başta geleni de kent konseyleriydi. Kent konseyleri; halkın yönetime katılmasını sağlayan, belediye başkanlarına yol gösteren, şehrin meselelerinin tartışıldığı ve çözümler üretildiği çok önemli bir mekanizma.” diye konuştu. 

TRABZON ÇOK DA BAŞARILI OLAMADI
Başkan Zorluoğlu yapılan çalışmaları da değerlendirerek; “15 yılda Türkiye’de çok başarılı kent konseyi uygulamaları yapılan iller oldu, çok başarısız uygulamalar da gördük. Şu anki genel kurulun içinde bulunduğu duruma baktığımız zaman bizim şehrimizde çok da başarılı bir geçmişimiz olmamış. Şu eksikti, şunun hatasıydı başka bir tartışmanın konusu ama şehir olarak bunu başaramadığımızı üzülerek gördüğümü ifade etmek istiyorum. Yeni seçilen bir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak kent konseyi mekanizmasını şehre değer katacak etkin ve verimli kullanma arzusu içerisindeyim.” dedi.

BAŞKANIN YÖRÜNGESİNDE BİR KENT KONSEYİ İSTEMİYORUM!
“Belediye başkanının yörüngesinde bir kent konseyi asla ve asla kabul etmiyorum ve istemiyorum.” diyen Başkan Zorluoğlu; “Eleştiren, sorgulayan, Büyükşehir Belediyesini daha kaliteli, daha etkili ve verimli hizmet yapmaya yöneltebilecek çalışmalar yapıp başkana sunan, mecliste bunu takip eden ve sonuçlandıran bir kent konseyi arzu ediyorum. İnanıyorum sizlerle beraber bunu başaracağız. Çünkü Trabzon’da bu birikim var. STK’larımız, meslek odalarımız, üniversitelerimiz, kamu kurum ve kuruluşlarımızın bu gücü var. Biz bu potansiyeli açığa çıkarmaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

HERKESE EŞİT MESAFEDEYİZ
Zorluoğlu kent konseyini şehre daha fazla katkı yapacak bir mekanizma haline getirmek istediklerini de vurgulayarak “Bu şehirdeki hiçbir sivil toplum kuruluşuna, hiçbir meslek odasına bizim kategorik olarak bir karşıtlığımız asla söz konusu değildir, herkese eşit mesafedeyiz. Büyükşehir Belediyesi olarak Trabzon’da güven ortamını oluşturmakla mükellefiz. Kent konseyimizin bize çalışarak getireceği önerileri sonuna kadar gündemimize alıp değerlendireceğimizi ısrarla ifade ediyorum. Benim belediye başkanı olduğum dönemde birbirimize güveneceğiz. Herkes karşısındakine saygı ile davranacak ve farklı düşüncelerdeki insanlar olarak bir araya gelip Trabzon’un gelişmesi için çalışacağız.” şeklinde konuştu.